ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Χαρίζουν πάνω από 35.000.000 € σε εργολάβους


Γράφαμε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 ΕΔΩ, ότι με διάφορες περίεργες αποφάσεις και ... συμπτώσεις, η κυβέρνηση χαρίζει περισσότερα από 35 εκατομμύρια ευρώ  σε  εργολάβους, χωρίς καν να τα οφείλει. Είχαμε καλέσει μάλιστα τον τότε υπουργό πολιτισμού κ. Γερουλάνο, να δώσει εξηγήσεις και είχαμε υποσχεθεί ότι σε αντίθετη περίπτωση θα δώσουμε ονόματα και διευθύνσεις. Ο κ. Γερουλάνος δεν απάντησε, βεβαίως βεβαίως, και εμείς παρουσιάζουμε σήμερα τις λεπτομέρειες.
 Στις 24-5-2012 έχει ορισθεί να εκδικασθεί
υπόθεση που αφορά σε αξιώσεις των εταιρειών «ΕΛΛΗΝΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ», «ΣΤΑΔΙΟΝ ΑΕ», και «ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΕΕ», εκ των οποίων οι δύο πρώτες είναι συμφερόντων των κκ Νικολάου και Χαραλάμπους Πανδή και Παναγιώτη Μαστραντώνη. Οι αξιώσεις αυτές εγέρθηκαν από τις ανωτέρω κατασκευαστικές Εταιρείες για πρόσθετες και καθ’ υπέρβαση των προϋπολογισμών εργασίες, σε έργα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκη ’97 τις οποίες υποτίθεται ότι πραγματοποίησαν. Λίγες ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης η δικαστής που χρεώθηκε την υπόθεση δήλωσε ότι έλειπαν από το φάκελο της Δικογραφίας οι προτάσεις που κατέθεσαν το Ελληνικό Δημόσιο (δεδομένου ότι παρίσταται σαν διάδικος) και ο νομικός Σύμβουλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκη ’97. Παρότι η νομική Σύμβουλος της Πολιτιστικής έχει επικυρωμένο αντίγραφο των κατατεθεισών προτάσεων και το έχει ήδη υποβάλει, η υπόθεση πιθανότατα θα αναβληθεί μάλλον για δικονομικούς λόγους ή θα επιδικασθεί στους εργολάβους,  με αποτέλεσμα το Ελληνικό Δημόσιο να αναγκασθεί να πληρώσει 40.000.000€ χωρίς να τα οφείλει. Σημειώνεται ότι η υπόθεση αυτή έχει αναβληθεί πολλές φορές από τον Ιανουάριο του 2006. Το καλοκαίρι του 2006 οι ανωτέρω κατασκευαστικές Εταιρείες απέσυραν την υπόθεση και την επανέφεραν στις 14-12-2007 λίγες μέρες πριν το κλείσιμο του Οργανισμού με Νόμο. Η τότε Πολιτική Ηγεσία λαμβάνοντας υπόψη τις απαράδεκτες δικονομικές πρακτικές των αντιδίκων απεφάσισε να αναβάλλει τη λήξη της εκκαθάρισης του Οργανισμού και γι αυτό το λόγο βρίσκεται ακόμη υπό εκκαθάριση.
Α.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις