ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

“Βατερλώ” Βενιζέλου στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης


«Εντός έδρας ήττα» ήταν για τον Ευάγγελο Βενιζέλο η χθεσινή κεντρική πολιτική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Οι συμπολίτες του αρχηγού του Κινήματος του γύρισαν την πλάτη. Μόλις 2.000 άτομα παραβρέθηκαν, αφήνοντας άδεια την πρώτη προβλήτα όπου είχε στηθεί η εξέδρα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκίνησε την ομιλία του στις 19:45, δηλαδή με καθυστέρηση 75 λεπτών από την προκαθορισμένη ώρα, καθώς η
προσέλευση ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική και απογοητευτική. Η εξέδρα είχε στηθεί στην πρώτη προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος, και πιο συγκεκριμένα μπροστά από την αποθήκη Γ’, και ο κόσμος έφτανε μέχρι το Μουσείο Κινηματογράφου. Δηλαδή, αναπτυσσόταν σε απόσταση μόλις 100 μέτρων!
Η απογοήτευση Βενιζέλου για το «Βατερλώ» της συγκέντρωσης αποτυπωνόταν στον τόνο της φωνής του. Μία συγκέντρωση χωρίς κόσμο, χωρίς παλμό, χωρίς ουσία. Ετσι, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκλεισε άρον άρον την ομιλία και στις 20:20 κατέβηκε από την εξέδρα.
Για τρεις ολόκληρες μέρες όλος ο πανίσχυρος μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ είχε πάρει «φωτιά», προκειμένου να ικανοποιήσει την εντολή του Βενιζέλου «για ένα γεμάτο από κόσμο λιμάνι». Στη «μάχη» για μεγάλη συμμετοχή πολιτών στην ομιλία ρίχθηκαν βουλευτές (νυν και πρώην), δημοτικοί σύμβουλοι, διαμερισματικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και φυσικά τα κομματικά στελέχη. Τα τηλέφωνα που έγιναν προς τους ψηφοφόρους ήταν δεκάδες χιλιάδες.
Αρχικά, είχε επιλεγεί το Παλαί Ντε Σπορ, αλλά η ιδέα εγκαταλείφθηκε γρήγορα, καθώς ο τηλεσκηνοθέτης θα αδυνατούσε να κάνει τα γνωστά του «τρικ» και δεν θα μπορούσε να καλύψει τα άδεια καθίσματα. Ετσι, επελέγη ο χώρος της πρώτης προβλήτας του ΟΛΘ, όπου ο τηλεσκηνοθέτης και οι διοργανωτές είχαν τη δυνατότητα «παρέμβασης».
«Θα καταργήσω…τα χαράτσια μου»  
Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που παρουσίασε προχθές ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι το ίδιο αναξιόπιστο με την πολιτική που είχε υιοθετήσει ως υπουργός Οικονομικών. Μοιάζει αστείο και ταυτόχρονα προσβλητικό για τους πολίτες να εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να τάζει την κατάργηση των χαρατσιών που ο ίδιος επέβαλε. Υπόσχεται, για παράδειγμα, ότι θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα, ενώ ξέρει ότι επιβλήθηκε μόλις πέρυσι τον Σεπτέμβριο και φέτος όλοι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν διπλή εισφορά για τα εισοδήματα του 2012 και τα αντίστοιχα του 2011.
Ο ίδιος τώρα ανακαλύπτει την ανάγκη μείωσης των φόρων, την οποία ξόρκιζε εδώ και ένα χρόνο, όταν αποτελούσε κεντρικό πυρήνα στην προεκλογική ατζέντα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. «Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι», δηλώνει, λες και έχει απομείνει κάτι που δεν φορολογείται, εκτός βέβαια από τους φοροφυγάδες που έμειναν στο απυρόβλητο.
Ακόμη πιο προσβλητική είναι η «συγγνώμη» του κ. Βενιζέλου, την οποία απηύθυνε κατά κύριο λόγο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας προφανώς ότι οι πολίτες που ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα δεν υπέφεραν το ίδιο από τις καταστροφικές επιπτώσεις του Μνημονίου.
Τώρα είναι αργά για συγγνώμες, αλλά και για προεκλογικά «ταξίματα». Οι Έλληνες έχουν γυρίσει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και θα το τιμωρήσουν στην κάλπη για τον τρόπο με τον οποίο οδήγησε τη χώρα στα νύχια του Μνημονίου. Για το λόγο αυτό οι πολίτες με την ψήφο τους δεν πρέπει να δώσουν πολιτική ασυλία στο κόμμα που άλλα έλεγε προεκλογικά, άλλα έκανε ως κυβέρνηση και τώρα υπόσχεται τα αντίθετα για να ξεγελάσει τους ψηφοφόρους…
(από τον “Ελεύθερο Τύπο”)

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις