ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μ. Γιαννάκου- Γ. Παπανικολάου: Η Ευρώπη οφείλει να ασφαλίσει τα εξωτερικά της σύνορα

Για δυσβάσταχτο αριθμό παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα έκαναν λόγο χθες η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου και ο Eυρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Παπανικολάου στις παρεμβάσεις τους στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη μετανάστευση στην Ελλάδα παρουσία της αρμόδιας Επιτρόπου κας. Μάλμστρομ.
 Συγκεκριμένα,  η κα. Γιαννάκου υπογράμμισε πως η Τουρκία έχει ανοίξει τα
σύνορά της, έχει απελευθερώσει τη βίζα για τους λαούς της Μεσογείου διευκολύνοντας τους μετανάστες να πετούν με ιδιαίτερα φθηνά εισιτήρια στην Τουρκία και στη συνέχεια οδικώς να εισέρχονται παρανόμως στις γείτονες χώρες και κυρίως στην Ελλάδα. Η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών τόνισε ότι το 90 τοις εκατό του βάρους της παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη το φέρει πλέον η Ελλάδα και τόνισε πως πρέπει να γίνει τροποποίηση του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ.

Η κα. Γιαννάκου παραδέχθηκε πως οι πολιτικές που ακολουθεί η Επίτροπος Μάλμστρομ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο επεσήμανε ότι πρέπει να ληφθούν περαιτέρω ουσιαστικά μέτρα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε απευθυνόμενη στην Επίτροπο Μάλμστρομ: " Η λύση είναι μία. Να υποχρεωθεί η Τουρκία να εφαρμόσει τη διεθνή συμφωνία που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επαναπροώθηση των μεταναστών, όπως επίσης και τη συμφωνία που έχει υπογράψει με την Ελλάδα από το 1999. Δεν μπορεί να υπάρχει μια υποψήφια χώρα η οποία άλλοτε επιλέγει και άλλοτε όχι να εφαρμόζει τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει σύμφωνα με τα δικά της μέτρα" ενώ, στη συνέχεια, διαβεβαίωσε ότι :"Συμφωνούμε μαζί σας ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να αποτελεί απαρέγκλιτη αρχή σε όλες τις πράξεις και ενέργειες που αφορούν στους μετανάστες που εισέρχονται στην Ελλάδα και ότι οι διαδικασίες παροχής ασύλου πρέπει να επιταχυνθούν. Η Ελλάδα όμως χρειάζεται τη στήριξη  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου για τη διαχείριση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος".

Από την πλευρά του ο κ. Παπανικολάου σχολιάζοντας την προχθεσινή επιστολή των υπουργών εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, με την οποία ζητούν τη δυνατότητα έκτακτης επαναφοράς των συνοριακών ελέγχων και υπογραμμίζοντας το γεγονός πως για την έκταση της παράνομης μετανάστευσης ευθύνεται και η Ευρώπη, σημείωσε με έμφαση: «Σε σχέση με τις αναφορές (επιστολή) αυτές επιτρέψτε μου να τονίσω τα εξής: όταν στο σπίτι σου δεν θέλεις να μπουν παράνομοι επισκέπτες δεν κλείνεις ούτε την πόρτα του σαλονιού ούτε την πόρτα της κουζίνας. Κλείνεις την εξώπορτα, ασφαλίζεις την κύρια είσοδο. Αυτή είναι η λύση. Στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη πρέπει να εφαρμόσουμε την απλή λογική που εφαρμόζουμε και στο σπίτι μας. Και εδώ σπίτι μας είναι η Ευρώπη και κύρια είσοδος τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Αν ρωτήσετε τη FRONTEX και οποιαδήποτε άλλη αρμόδια υπηρεσία, θα σας πουν ότι κύρια πύλη εισόδου των παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη, είναι τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία».

Αφού ζήτησε την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την επανεισδοχή με την Τουρκία και την αλλαγή του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ, ο κ. Παπανικολάου έθεσε την Ευρώπη προ των ευθυνών της και τόνισε: «Αν μου πείτε ότι και σε άλλα κράτη μέλη υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα, θα σας απαντήσω ότι κάνετε λάθος. Στις χώρες σας δεν εισέρχονται καθημερινά περίπου 400 παράνομοι μετανάστες. Στη χώρα σας σίγουρα δεν ανεβαίνει καθημερινά στις δημοσκοπήσεις ένα ακροδεξιό κόμμα που προτείνει να μπουν νάρκες - με ακούτε; νάρκες! - κατά μήκος των χερσαίων μας συνόρων με την Τουρκία ή δεν ξέρω αν συχνά ακούτε προτάσεις στις χώρες σας για να γενικευτεί το δικαίωμα των ιδιωτών στην οπλοφορία». «Η Ευρώπη καθυστέρησε δραματικά να πάρει αποφάσεις για την κρίση στην ευρωζώνη. Ας μην επαναλάβει το ίδιο σφάλμα και στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης», δήλωσε στο τέλος ο κ. Παπανικολάου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις