ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Moody's: Υποβάθμιση της Ελλάδας από το Ca στο C


Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου ότι υποβαθμίζει το αξιόχρεο της Ελλάδας από Ca σε C.
Ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του ότι η υποβάθμιση αυτή οφείλεται στην έναρξη της διαδικασίας εθελοντικής ανταλλαγής των ελληνικών κρατικών ομολόγων, η οποία θα σημάνει απώλειες 70% για τους ιδιώτες επενδυτές που τα διακρατούν.
Η διαδικασία αυτή «συνεπάγεται προβλεπόμενες απώλειες για τους επενδυτές ανώτερες του 70%», κάτι το οποίο συνάδει με τα κριτήρια του οίκου
Moody's για την αξιολόγηση στη βαθμίδα C,
εξήγησε ο οίκος στην ανακοίνωσή του.
Ο οίκος Moody's αξιολογεί με C δανειζόμενες χώρες, οι οποίες κρίνει ότι βρίσκονται στα πρόθυρα της στάσης πληρωμών. Ο οίκος Standard and Poor's είχε υποβαθμίσει την Δευτέρα το αξιόχρεο της Ελλάδας σε SD, που σημαίνει «επιλεκτική στάση πληρωμών», εξαιτίας της διαδικασίας εθελοντικής ανταλλαγής των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις