ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Τα πανηγύρια και ο Βενιζέλος

Όταν στην Ελλάδα οι διάφοροι Βουβουζέλοι πανηγυρίζουν, σε όλο τον κόσμο μας υποβαθμίζουν.
Αυτό είναι το επιβεβαιωμένο συμπέρασμα, που σαν πείραμα της φυσικής επαναλήφθηκε μετά την «επιτυχή» ολοκλήρωση του PSI. Έτσι, ο οίκος αξιολόγησης Moody's κατάταξε την Ελλάδα
στη χαμηλότερη βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας ("C"), συνεκτιμώντας και το έλλειμμα επί του χρέους που παρουσιάζει η χώρα.
.Χθες, και ο οίκος Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης
της Ελλάδας σε «περιορισμένη χρεοκοπία» (restricted default) από «C», έπειτα από τη σημερινή ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης και αξιωματούχων της Ευρωζώνης ότι η ανταλλαγή των ελληνικών κρατικών στέφθηκε από επιτυχία.
Η υποβάθμιση σε καθεστώς RD αντανακλά τα όσα είχε δηλώσει παλαιότερα η Fitch ότι η ανταλλαγή ομολόγων είναι «χρεοκοπία», σύμφωνα με τα κριτήρια του οίκου για την αναγκαστική ανταλλαγή χρέους και ακολουθεί την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης σε «C» από «CCC» στις 22 Φεβρουαρίου.
Α.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις