ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Οι Ελβετοί θα «καθαρίσουν» το διάστημα..

Το ελβετικό διαστημικό κέντρο, που υπάγεται στην πολυτεχνική σχολή της Λωζάννης, ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε εφαρμογή, από το 2015, το σχέδιο Clean Space, που θα κοστίσει 8 εκατομμύρια ευρώ, και σκοπός του είναι ο καθαρισμός του διαστήματος από τα σκουπίδια που περιφέρονται εκεί ψηλά και είναι τα απομεινάρια από διάφορες διαστημικές συσκευές που για πολλούς λόγους έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Πρόκειται για μία ρομποτική συσκευή, η οποία θα εντοπίζει και θα «συλλαμβάνει» τις διάφορες συσκευές που είτε λόγω βλάβης, είτε λόγω ηλικίας, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και
περιφέρονται ασκόπως στο διάστημα, προκαλώντας όχι μόνο ρύπανση, αλλά και κινδύνους συγκρούσεως με διαστημόπλοια και άλλες επιστημονικές συσκευές.

Το ρομπότ αφού θα έχει συλλέξει το «σκουπίδι», θα το οδηγεί στην ατμόσφαιρα και θα το αφήνει εκεί να καεί.

Το πρώτο σκουπίδι που έχει προγραμματιστεί να συλλέξει το ρομπότ-σκουπιδιάρης, είναι ο SwissCube, ένας κύβος με επιφάνεια πλευράς 10 εκατοστών, που τέθηκε σε τροχιά το 2009.
Περισσότερα ΕΔΩ
F.I.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις