ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Ο Άγιος Δημήτριος και το Ιερό Αγίασμα στην Ξηροκρήνη

Στις 18 Δεκεμβρίου 2011, την Κυριακή στις 11:00 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί η προβολή της τελευταίας ταινίας του Γιώργου Μουτεβελλή «Ο Άγιος Δημήτριος και το Ιερό Αγίασμα στην Ξηροκρήνη, στο Κουρού-Τσεσμέ της Κωνσταντινούπολης» στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στην Αθήνα.
Θα είναι η πρώτη της προβολή στο αθηναϊκό κοινό.
Είναι η όγδοη στη σειρά ταινία-ντοκιμαντέρ του Γιώργου Μουτεβελλή και τέταρτη της ενότητας «Ψηφίδες Ορθοδοξίας».
Στην ενότητα «Ψηφίδες Ορθοδοξίας» ανήκουν οι ταινίες-ντοκιμαντέρ οι οποίες έχονταςως επίκεντρο προσκυνηματικούς χώρους, όπως ένα Ναό ή ένα Αγίασμα και συνδυάζοντας
θρησκευτικά με ιστορικά στοιχεία, αποτολμούν να ανασυνθέσουν το μωσαϊκό του πολιτισμού μας αναφερόμενες στην ιστορία, την λαογραφία, τους θρύλους και τις παραδόσεις του Γένους μας.
Το αρχαίο «θαυματουργό» Ιερό Αγίασμα του Αγίου Δημήτριου στην Ξηροκρήνη, στο Κουρού-Τσεσμέ της Κωνσταντινούπολης, είναι πολύ γνωστό στους πιστούς και ανέκαθεν προσέτρεχαν σε αυτό χριστιανοί και αλλόθρησκοι για να εξαγνισθούν.
Την εκδήλωση οργανώνει η Αδελφότητα Μεγάλου Ρεύματος, ο «Ταξιάρχης», με κύριο ομιλητή τον ιστορικό Κώστα Μ. Σταματόπουλο.
Η είσοδος στο Ευγενίδειο Ίδρυμα θα είναι ελεύθερη.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις