ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος : "Είμαι έτοιμος να συμβάλω για την ανακούφιση του λαού"

Οι τελευταίες μέρες χαρακτηρίζονται από έντονες κινητοποιήσεις, διαβουλεύ­σεις, συζητήσεις, αντιπαραθέσεις και ανησυχία σχετικά αφενός μεν με την αδυναμία μεγάλης μερίδας πολιτών της χώρας μας να ανταποκριθούν στο έκτακτο τέλος ακινήτων, που ως μη όφειλε επέβαλε ή Κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αφετέρου δε με την πρωτοβουλία που αναμένεται να αναλάβει η Κυβέρνηση, προ­κειμένου να διευκολύνει ευπαθείς ομάδες πολιτών (αναπήρους, ανέργους, πολυ­τέκνους κ.λπ.).
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας ο οποίος από την πρώτη στιγμή ύψωσε τη φωνή του, στάθηκε στο πλευρό και υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση σε όσους αδυνα­τούν να πληρώσουν τον δυσβάσταχτο αυτόν φόρο, μεταξύ των άλλων, απέστειλε και επιστολή-έκκληση στον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως και Υπουργό Οικονο­μικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με παράλληλη πρόταση συγκεκριμένης οικονομικής πρωτοβουλίας από πλευράς της Μητροπόλεως Μεσογαίας
& Λαυρεωτικής, ώστε να λάβει η Κυβέρνηση τα απαραίτητα ανακουφιστικά μέτρα για όσους αδυνατούν να πληρώσουν την εισφορά μέσω της ΔΕΗ.
Η αποστολή της επιστολής έγινε ηλεκτρονικά, αργά το βράδυ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου.
Ο κ. Υπουργός απάντησε άμεσα (μέσα σε δύο μόλις ώρες), και μάλιστα σε μεταμεσονύχτιο χρόνο, με ευγένεια και κατανόηση.
Αναμένοντας τη λήψη των απαραίτητων και καθαρών μέτρων που θα δώ­σουν ανάσα στον λαό που ασφυκτιά και ελπίδα επικράτησης της λογικής και ανθρω­πιάς στις μέρες μας, παραθέτουμε την επιστολή του Μητροπολίτου κ. Νικολάου και την απάντηση του Υπουργού κ. Βενιζέλου, προς ενημέρωση και των πρωτοβου­λιών της Μητροπόλεώς, αλλά και των προθέσεων της πολιτείας μας.
Εξοχώτατο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών

Εξοχώτατε κ. Υπουργέ,

Με μεγάλη μας ανακούφιση πληροφορηθήκαμε ότι η Κυβέρνηση, αισθανόμενη την απόγνωση και αδυναμία ευπαθών ομάδων (άνεργοι, ανάπηροι, πολύτεκνοι κ.λπ.) να ανταποκριθούν στο έκτακτο τέλος ακινήτων, πρόκειται να βρει δικλείδες ανακούφισής τους.

Με συγκίνηση επίσης ακούσαμε από το στόμα Σας την αποστολή προς Εσάς e-mail πολύτεκνης μητέρας 16 παιδιών, αλλά και τη δική Σας κατανόηση και ευαισθησία στο οπωσδήποτε «ακραίο» και φυσικά όχι και τόσο αντιπροσωπευτικό της πραγματικής καταστάσεως αυτό παρά­δειγμα.

Με την επιστολή μου αυτήν, θα ήθελα να Σας καταστήσω κοινωνό της πραγματικής εικόνας της κοινωνίας μας, τουλάχιστον στα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική, όπως την αντιλαμβάνομαι ως Επίσκοπος της περιοχής, και να σας παρακαλέσω να μην διστάσετε να προχωρήσετε τολμηρά, έξυπνα και αρχο­ντικά στα απαραίτητα ανακουφιστικά μέτρα για τους συμπολίτες μας που βρί­σκονται σε κατάσταση πλήρους ανέχειας και αδυναμίας να καταβάλουν την εισφορά.

Αντιλαμβάνομαι ότι η όποια κίνησή Σας θα πρέπει να γίνει με πολλή σύνεση, δεδομένου του ορατού κινδύνου κατάχρησης και εκμετάλλευσης των ανακουφιστικών μέτρων που θέλατε πάρει.

Το ενδεχόμενο όμως να συντριβούν κοινωνικά και να συνθλιβούν ψυχολογικά συνάνθρωποί μας, στην περίπτωση που δεν ληφθεί πρόνοια, είναι πλέον ή ορατό.

Κύριε Υπουργέ, μη περιφρονήσετε την αδύνατη φωνή μας. Δεν είναι πολιτική φωνή με σκοπιμότητες ή κρυμμένη ιδιοτέλεια.

Είναι λαϊκός αναστε­ναγμός και κραυγή κοινωνικής απελπισίας. Είναι αρκετοί αυτοί που δεν φαί­νονται, αλλά και δεν μπορούν.

Σας παρακαλώ Λοιπόν πολύ, εκ μέρους αυτών που ειλικρινά αδυνατούν να ανταποκριθούν στα μέτρα της Κυβέρνησης, να τους προστατεύσετε όπως εσείς κρίνετε και μπορείτε, εκφράζοντας τη δική σας ανθρωπιά και προστα­τεύοντας με πολιτική Λογική τη δική τους αξιοπρέπεια. Δεν μας έχει μείνει και τίποτα άλλο.

Εγώ από τη μεριά μου προτίθεμαι να καταβάλω, όπου, όποτε και με όποιον τρόπο Εσείς μου υποδείξετε, για λογαριασμό τέτοιων ανθρώπων και σε ένδειξη συμμετοχής μου στην όλη δραματική κατάσταση, το ποσό των 50.000€ από το υπόλοιπο του Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής.

Το ποσό αυτό προέρχεται από άτυπο έρανο που διενήργησα μεταξύ συν­εργατών και φίλων της Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι, αφού κατέβαλαν το αναλογούν σε αυτούς τέλος στη ΔΕΗ για λογαριασμό τους, κατέθεσαν και ανάλογο ποσό στη Μητρόπολη για εμπερίστατους συμπολίτες τους.

Ίσως τα χρήματα αυτά, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη απρόοπτη αλλά επιτακτική κοινωνική ανάγκη, θα μπορούσαν να δοθούν και σε μη εκκλησιαστι­κά φιλανθρωπικά ιδρύματα, τα οποία φροντίζουν παιδιά με νοητική στέρηση, νευρομυϊκές παθήσεις, παραλύτους, κ.λπ. και λειτουργούν στην Ανατολική Αττική, προς στήριξη του κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες επιτελού­μενου σπουδαίου έργου τους, που κυριολεκτικά κινδυνεύει, λόγω αδυναμίας του Κράτους να καταβάλει τις πάγιες χορηγίες του προς αυτά.

Ο λόγος που δεν κάνουμε εμείς την απευθείας διανομή των χρημάτων σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη είναι προφανώς ότι η λύση πρέπει να είναι γενική και από το Κράτος και όχι αποσπασματική και μερική από κάποιον φορέα, έστω και αν αυτός είναι η Εκκλησία. Το κράτος δεν υποκαθίσταται, υποβοηθείται.

Αντιλαμβάνομαι ότι το ποσό αυτό είναι πολύ μικρό για να αντισταθμίσει το οικονομικό έλλειμμα από την μη καταβολή του έκτακτου τέλους, είναι όμως, κ. Υπουργέ, συμβολικά πολύ μεγάλο για να καταδείξει την ανάγκη της κοινω­νικής μας αξιοπρέπειας και αλληλέγγυων πρωτοβουλιών.

Έτοιμος να συμβάλω με όποιον τρόπο Εσείς μου υποδείξετε στην ανα­κούφιση του κόσμου και βέβαιος για τη δική σας πολυϋπεύθυνη ευαισθησία, κατανόηση και πολιτική ευστροφία, διατελώ

Με τιμή και ευχές

Ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος

ΑΚΟΥΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ:

Σεβασμιώτατε,

Σας ευχαριστώ θερμά για την υποδειγματική, από πλευράς εκκλησιαστικού, αλλά και κοινωνικού και πολιτειακού, ήθους, επιστολή και πρωτοβουλία Σας.

Στην επίσημη απάντηση μου, που θα ακολουθήσει, θα περιλαμβάνεται συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίηση της προσφοράς Σας από την πολιτεία.

Η πρωτοβουλία Σας δείχνει ότι μπορούμε να είμαστε με πρακτικό τρόπο υπερασπιστές του δημοσίου συμφέροντος, να στηρίζουμε το κράτος σε περίοδο υπαρξιακής δημοσιονομικής ανάγκης και ταυτοχρόνως να είμαστε δίπλα στους πραγματικά φτωχούς και ανήμπορους συμπολίτες μας, με ουσιαστικό και αθόρυβο τρόπο, χωρίς εύκολους λαϊκισμούς.

Η διάκριση μεταξύ οριζόντιας φορολογικής πολιτικής και εξατομικευμένης προνοιακής πολιτικής, είναι μια από τις αρχές που διέπουν το νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε για το Εθνικό φορολογικό σύστημα .

Στο μεταξύ ελπίζω, με διορθωτικές κινήσεις, με τη βοήθεια της κοινής λογικής, να λύσουμε τα προβλήματα της πρώτης εφαρμογής του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ .

Το μέτρο κατέστη αναγκαίο λόγω της αδυναμίας απόδοσης πολλών άλλων μέτρων.

Τα ατελή και κακά αρχεία των δήμων, αλλά και της ΔΕΗ, μας φέρνουν τώρα αντιμέτωπους με αδικίες και παραλογισμούς, που ελπίζω να διορθώσουμε γρήγορα.

Έως ότου γίνει αυτό, θα αντιμετωπίσουμε με ευαισθησία κάθε πραγματικό πρόβλημα σε ατομική βάση.

Με τιμή Ευ. Βενιζέλος
πηγή : http://www.romfea.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις