ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Μόνη λύση οι εκλογές!

Η πολιτική και κοινωνική κατάσταση έχει φθάσει πλέον σε οριακό σημείο. Η χώρα έχει εισέλθει εμφανώς σε φάση ακυβερνησίας, ενώ η οργή των πολιτών παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές η μόνη απόφαση που μπορεί να δώσει λύση στο δράμα είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, οι εκλογές. Αυτή την εκτίμηση, που η Νέα Δημοκρατία είχε διατυπώσει εγκαίρως, την αποδέχονται σχεδόν όλοι. Ως εξαίρεση παραμένουν μόνον ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του. Γύρω τους μαίνεται μια καταιγίδα που απειλεί να μας ρίξει στην άβυσσο και αυτοί κρατούν τα αυτιά και τα μάτια ερμητικά κλειστά για να μην παραδεχθούν την αλήθεια.
Οι χιλιοπαιγμένες, όμως, επικοινωνιακές παραστάσεις με τους θριαμβευτές «σωτήρες» δεν πείθουν πια ούτε τους κυβερνητικούς βουλευτές και η αναντιστοιχία μεταξύ του κοινωνικού αισθήματος και της κυβερνητικής πολιτικής είναι απόλυτη.

Είναι φανερό ότι το χάσμα της έλλειψης αξιοπιστίας της κυβέρνησης από την κοινωνία είναι πλέον αγεφύρωτο, διότι:

·         Επί δύο χρόνια, ακολουθείται μια απόλυτα αποτυχημένη πολιτική που βυθίζει την οικονομία πιο βαθιά στην κρίση, στην ύφεση, στην απόγνωση των «λουκέτων» και της ανεργίας.

·         Επί δύο χρόνια, εκβιάζουν την κοινωνία με δήθεν «μονόδρομους» για να δικαιολογήσουν την αποτυχημένη πολιτική τους. Κι όμως, ακόμη και σήμερα υπάρχει η δυνατότητα της επαναδιαπραγμάτευσης. Η Πορτογαλία μας δείχνει το δρόμο. Αλλά η κυβέρνησή μας ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε. Περίμενε απλώς στους διαδρόμους για να της ανακοινωθούν τα νέα μέτρα που καθορίζουν το μέλλον της χώρας.

·         Επί δύο χρόνια, οι πιο αδύναμοι οικονομικά πολίτες βιώνουν την πιο σκληρή και άδικη πολιτική -με οριζόντιες περικοπές συντάξεων και μισθών και την αδιάκοπη φοροκαταιγίδα εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας οδηγούνται σε απόγνωση- από ένα κόμμα που είχε αναγάγει τον λαϊκισμό σε σημαία του.

·         Επί δύο χρόνια, το ψεύδος έχει καταστεί ο πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής. Η ανακολουθία λόγων και έργων -χωρίς αιδώ, χωρίς αναστολές- από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, συνιστά τη βασική μέθοδο άσκησης εξουσίας. Έφθασαν στο αδιανόητο σημείο να παρουσιάζουν το «κούρεμα» ως επιτυχία!

·         Επί δύο χρόνια, η κυβερνητική ανικανότητα δεν έχει προηγούμενο. Χωρίς συντονισμό και χωρίς σχέδιο πορευόμαστε στο άγνωστο. Οι πολίτες βιώνουν με οδυνηρό τρόπο την ανυπαρξία του κράτους. Η αποτυχία είναι τραγική όχι μόνον στην οικονομία αλλά σε κάθε τομέα: στη δημόσια ασφάλεια με έκρηξη της εγκληματικότητας, στο εκπαιδευτικό σύστημα όπου οι μαθητές δεν έχουν ακόμη βιβλία, στην υγεία με τις ελλείψεις υλικών…

·         Επί δύο χρόνια, η κυβέρνηση σπαράσσεται από εσωτερικές έριδες, από προσωπικές στρατηγικές και από «δελφινομαχίες».

·         Επί δύο χρόνια, το κύρος της χώρας καταρρακώνεται, η εθνική μας αξιοπρέπεια πληγώνεται.

Ο κ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργεύων κ. Βενιζέλος, οι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ας παραδεχθούν έστω και αυτή τη στιγμή ότι η μόνη λύση είναι η προκήρυξη εκλογών. Μόνο αυτή η λύση είναι υπεύθυνη, μόνο αυτή μπορεί να αποτελέσει τη «σωτηρία». Τίποτε άλλο! Δεν υπάρχει πια διέξοδος διαφυγής! Κάθε άλλο σενάριο, κάθε άλλη επιλογή απλώς θα επιτείνει το αίσθημα ακυβερνησίας και θα πυροδοτήσει περαιτέρω τη λαϊκή αγανάκτηση.

Ας παραδεχθούν επιτέλους ότι καμία κυβέρνηση, σε δημοκρατικό καθεστώς, δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς τη λαϊκή νομιμοποίηση.

Ας αναλογιστούν τι πρόκειται να συμβεί αν γαντζωθούν παντί τρόπω στην εξουσία.

Ας αποφασίσουν επιτέλους με γνώμονα τη συνείδηση της ιστορικής τους ευθύνης απέναντι στον τόπο.  

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις