ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Απαιτούμε όλη την αλήθεια για το έλλειμμα

Οι Έλληνες στενάζουν. Τους απειλούν με αυτόφωρο και κατασχέσεις προκειμένου, όπως λένε, να ικανοποιηθούν οι ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου, που υπολογίστηκε με βάση το έλλειμμα του 15,4%.
Κι όμως, η υπόθεση της αύξησης του ελλείμματος από το 12,6 στο 15,4%, από τη μια στιγμή στην άλλη, με κοινή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και της Eurostat, ήταν αυτή που μας έφερε στο πάτο του βαρελιού, όπου βρισκόμαστε ακόμη και σήμερα.
Οι καταγγελίες της κυρίας Ζωής Γεωργαντά, της
καθηγήτριας μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ότι ο τρόπος υπολογισμού του ελλείμματος άλλαξε μόνο για τη χώρα μας προκειμένου να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα επαχθή μέτρα που έχουν ληφθεί τους τελευταίους μήνες, είναι εξαιρετικά σοβαρή.
Δεν απαντάται με απλές δηλώσεις και κυβερνητικούς αφορισμούς ούτε με απόψεις του «τύπου» ναι, αλλά φταίει η Νέα Δημοκρατία.
Προφανώς οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας είναι τεράστιες, αλλά κάτι μας λέει ότι στο τέλος αυτής της υπόθεσης θα αποκαλυφθούν περίεργα μαγειρέματα που θα προκαλέσουν ανοίξουν μεγάλο κύκλο συζητήσεων και αιτήματα για δικαστικές διερευνήσεις.
Βεβαίως, η ουσία δεν μπορεί να αλλάξει. Οι έκτακτοι φόροι και οι κάθε είδους εισφορές δεν πρόκειται να ανακληθούν.
Ούτε και η λαϊκή οργή όμως...
http://www.iefimerida.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις