ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: «Δίκαιο το ειδικό τέλος στα ακίνητα»

Απολύτως δίκαιο χαρακτήρισε το έκτακτο τέλος στα ακίνητα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προσομοιάζοντας το με «μηδαμινό ασφάλιστρο κινδύνου» καθώς ανέρχεται στο 2 τοις χιλίοις επί της αξίας των ακινήτων.
Σύμφωνα με τον υπουργό η μέση επιβάρυνση ανά ακίνητο ανέρχεται στο ποσό των 390 ευρώ το χρόνο και προκαλεί τη μικρότερη δυνατή υφεσιακή επιβάρυνση στην οικονομία.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε βέβαια ότι δεν πιστεύει ο ίδιος ούτε στο 23% της εστίασης, ούτε στην είσπραξη φόρων μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Όμως, πρόσθεσε, «στη φάση που είναι ο τόπος πρέπει να έχουμε αποτέλεσμα, να κάνουμε την υπέρβαση, χρειάζεται ένα «ντου», να βγάλουμε το κεφάλι μας και να αναπνεύσουμε.
Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ξεκαθάρισε ότι το τέλος επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη: «Ο χρήστης που βαρύνεται με την καταβολή, αν είναι μισθωτής, συμψηφίζει σε μελλοντικά ἤ οφειλόμενα
μισθώματα το ύψος της εισφοράς. Το τέλος θα εισπραχθεί σε 2 δόσεις γιατί πρέπει να έχει εισέλθει μέχρι 28 να Φεβρουαρίου και σε 4 δόσεις το 2012. Ο υπολογισμός μας πρέπει να είναι ασφαλής».
Για την εξαίρεση των ξενοδοχείων από την εισφορά, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν και αυτά, αν και όπως είπε «αποτελούν εξαγωγική δραστηριότητα».
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ξεκαθάρισε επίσης τι θα ισχύσει για τις ειδικές ομάδες πληθυσμού. «Πολύτεκνοι, ανάπηροι ἤ βαρυνόμενοι με ανάπηρο ἤ μακροχρόνια άνεργοι, θα πληρώσουν μόνο 0,50 ευρώ όπου και αν μένουν εκτός από τα πολυτελή προάστια. Οι βεβαιώσεις για τις ειδικές ομάδες θα παίρνονται από τα ΚΕΠ και θα επισυνάπτονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.»
Για τα Εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα, ο κ Βενιζέλος είπε ότι έχει γίνει κάποια παρεξήγηση. «Είπα ότι εξαιρούνται μόνο τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για λατρευτικούς λόγους».
Τέλος ο κ. Βενιζέλος επέκρινε και τη στάση που κρατούν τα ΜΜΕ: «Υπάρχουν αυτοκαταστροφικά φαινόμενα, στα ΜΜΕ τα οποία δεν περιβάλλουν με εμπιστοσύνη τις θέσεις χώρας. Αναπαράγουν, διογκώνουν και εξάγουν φήμες κύκλων του εξωτερικού που δεν βλέπουν με καμία συμπάθεια τον αγώνα που κάνει ο λαός και η χώρα».
http://www.iefimerida.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις