ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Γιαούρτι, σούσι, διάρροια και ξύλο.

Σίγουρα θυμόσαστε ότι ο κ. Παπανδρέου, είχε πεί την Βουλή, «να ματώσουμε για να γίνει κάθαρση». Δύο χρόνια σχεδόν τώρα, ο άνθρωπος πάλεψε, μάτωσε, πλήγιασε, και μόλις καθάρισε και την τελευταία βρωμιά, της SIEMENS, πήγε στους γιατρούς για να περιποιηθούν τα τραύματά του, να καθαρίσουν τις πληγές του. Έτσι, καθαρός στο σώμα και στην συνείδηση, αλλά κουρασμένος, παραχώρησε στον κ. Βενιζέλο την διακυβέρνηση της χώρας.
Μόνο αραιά και που, διακόπτοντας τις διακοπές του, κάνει κάποιες δηλώσεις που συγκλονίζουν το πανελλήνιο.
Πρό ημερών, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, μέσα σε ένα κρεσέντο παπανδρεϊσμού, εξεστόμισε το ανεπανάληπτο : «Βάλτε πλάτη και σε λίγο καιρό θα είμαστε στις τριάντα πλουσιότερες χώρες του κόσμου». Αυτές οι κακόγουστες επικοινωνιακές αναλαμπές του
πρωθυπουργού, πείθουν ότι ο πολιτικός θάνατος του «συστήματος παπανδρέου» είναι κοντά, πολύ κοντά.
Παράλληλα, η σημερινή ακατάσχετη λογοδιάρροια του συμπρωθυπουργεύοντος κ. Βενιζέλου, ο οποίος επί τρία τέταρτα της ώρας προσπαθούσε να πείσει τους δημοσιογράφους ότι όλα βαίνουν καλώς και βάσει σχεδίου, θύμιζε τον επιθανάτιο ρόγχο που ακούγεται από το χρεωκοπημένο κουφάρι του μνημονίου.
Επί ένα χρόνο, μοναδικό μέλημα της κυβερνήσεως είναι η επιβολή φόρων, με παράλληλο επικοινωνιακό εκβιασμό περί επαπειλουμένων καταστροφών, αν δεν πάρουμε την "επομένη δόση" του δανείου. Αισίως φθάσαμε τώρα στον προθάλαμο της έκτης δόσεως, όπου οι υπηρέτες της τρόϊκα πρότειναν στους αναμένοντες Έλληνες, τυρόπιτες και γκαζόζες επιβαρυμένες κατά 23%, λόγω του ΦΠΑ. Σχεδόν όλοι οι πολίτες δεν τόλμησαν να απλώσουν χέρι στο τραπέζι, αφού οι τιμές είναι απαγορευτικές. Κάποιοι όμως, ελάχιστοι, με χάχανα και σαδιστικά δυνατή φωνή, ρωτούσαν ο ένας τον άλλον, ποιος είναι ο ΦΠΑ που επιβαρύνει το σούσι. Τους αναγνώρισαν όλοι αμέσως. Είναι οι αυθεντικοί εκπρόσωποι του αυτοδημιούργητου κωστοπουλισμού και των εν Μυκόνω συνοδοιπόρων και μιμητών του.
Όπως ο κ. Παπανδρέου, ως γνήσιος εκφραστής της ελέω οικογενείας πολιτικής ανελίξεως, ενδιαφέρεται για την έναντι οιουδήποτε τιμήματος, παραμονή του στην εξουσία, αυτοί, ως αυθεντικοί εκφραστές του βλαχονεοπλουτίστικου lifestyle, ενδιαφέρονται με τι ΦΠΑ θα σερβίρεται το σούσι.  Και οι δύο περιπτώσεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Τις μαμάδες. Στην πρώτη, η μαμά έκανε ότι μπορούσε για να μάθει τον κανακάρη της να είναι πρωθυπουργός.
Στην δεύτερη, οι μαμάδες στο χωριό Βροντολαγκάδα, κόπιασαν πολύ για να μάθουν τα παιδιά τους να τρώνε σούσι.
Όμως και εμείς, οι υπόλοιποι, μάθαμε από τις μητέρες μας, να τρώμε γιαούρτι. Πολλοί μάλιστα για να μάθουν έφαγαν και ξύλο. Σήμερα όμως βγάζουμε και εμείς το άχτι μας. Θα δώσουμε γιαούρτια και  ξύλο σε αυτούς που δεν έμαθαν να τρώνε ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Τςςς

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις