ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Σαν σήμερα πριν 4 χρόνια. Ποιος το φανταζόταν. Κάποιοι όμως ήξεραν…

Σαν σήμερα, πριν τέσσερα μόλις χρόνια, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ζήτησε την διενέργεια εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου 2007. Ο Καραμανλής ήθελε την, δια των εκλογών, ανανέωση της λαϊκής εμπιστοσύνης, ώστε να προβεί σε αναθεώρηση του Συντάγματος στα άρθρα «που αφορούν το μείζον θέμα της Παιδείας, την περαιτέρω θωράκιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την ενίσχυση των εγγυήσεων ως προς τη διαφάνεια του δημοσίου βίου και την τόνωση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.» Αλλά και για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του έτους 2008, οι αναφορές του τότε πρωθυπουργού, ήταν ενδεικτικές των προθέσεών του : «με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, μακρόπνοη, ορθολογική και ουσιαστική
πολιτική κοινωνικού κράτους δικαίου, με στόχο τη σταθερή μείωση των περιφερειακών και κοινωνικών ανισοτήτων, την εγγυημένη εδραίωση της κοινωνικής συνοχής και την πληρέστερη ανταπόκριση της Πολιτείας στις προσδοκίες των πολιτών.» Κάποιοι όμως δεν ήθελαν την ομαλή μετάβαση από τιςανεξέλεγκτες παροχές και δημόσιες σπατάλες, σε μια πολιτική δημοσιονομικής πειθαρχείας και περιορισμό του κράτους προς όφελος των πολιτών. Κάποιοι δεν ήθελαν την σταδιακή επιβολή λιτότητας, αλλά προσέβλεπαν σε εξαναγκασμό των πολιτών σε κοινωνική, πολιτιστική, και οικονομική εξαθλίωση. Ο σκοπός τους σήμερα είναι προφανής. Κάποιοι είχαν σχεδιάσει να αποκομίσουν κέρδη από την υποθήκευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, με το πρόσχημα του ανεξέλεγκτου δανεισμού. Κάποιοι σήμερα είναι κερδισμένοι. Είναι οι ίδιοι που, λίγες ημέρες μετά την επιστολή Καραμανλή της 17ης Αυγούστου 2007 για την προκήρυξη εκλογών, έβλεπαν λίγες ημέρες αργότερα την Ελλάδα να καίγεται όμορφα, και ανθρώπους να καίγονται στην Ηλεία. Τότε, δια των φερεφώνων τους στα ΜΜΕ, ασχολούνταν με την αμφίεση του Καραμανλή, χλευάζοντες** το μπουφάν που φορούσε κατά την επίσκεψή του στην καμένη Πελοπόννησο. Είναι οι ίδιοι που λίγο αργότερα λυντσάριζαν πολιτικά την κυβέρνηση για τα νέα «Δεκεμβριανά». Ο Καραμανλής όμως, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους, κέρδισε τις εκλογές με διαφορά 4 ποσοστιαίων μονάδων. Τότε οι ίδιοι αυτοί «κάποιοι» φρένιασαν. Ετσι, επεστράτευσαν όλα τα όπλα που είχαν στην διάθεσή τους και μέσα σε δύο χρόνια, η διαφορά του +4% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έγινε -10%, εις βάρος της, στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Οι «κάποιοι» είχαν κερδίσει. Τα αποτελέσματα είναι πλέον εμφανή σε όλους μας. Οι «κάποιοι» πριν 4 χρόνια είχαν το μαχαίρι και οι πολίτες το πεπόνι. Τώρα οι «κάποιοι» τα έχουν και τα δύο. Τώρα οι «κάποιοι» θέλουν και παίρνουν, τα πάντα. Ας είχαμε μυαλό….

------------------------------
** Μπλε μπουφάν
Νέος τρόπος αντιμετώπισης ολοκαυτωμάτων, πατέντα Κώστα Καραμανλή:
1. Φοράτε μπλε μπουφάν με 40ο υπό σκιάν, α λα Τζορτζ Μπους νεότερος, επισκέπτεστε με θλιμμένο ύφος το υπουργείο Αμυνας, κάνετε ασκήσεις επί χάρτου όσο διαρκεί το φως των τηλεοπτικών προβολέων και αποχωρείτε. Το επικοινωνιακό καθήκον εξετελέσθη, αφού προηγουμένως «εκτελέσατε» τη χώρα. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Τάσος Καρ.
Υστερόγραφο. Οι σκέψεις μου αυτές δεν δίνουν συγχωροχάρτι στον Καραμανλή για τα όσα λάθη και παραλείψεις του. Απλώς είναι μία απλή παράθεση γεγονότων, και οι εκ των υστέρων κρίσεις μου περί αιτίου και αιτιατού.
Για την ιστορία παραθέτω την επιστολή Καραμανλή.
Επιστολή Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 17 Αυγούστου 2007
Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, του επέδωσε την ακόλουθη επιστολή:
Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,
Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η Χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη, πλην όμως ευοίωνη καμπή.
Μέσα σε τρία, μόλις, χρόνια, χάρις στις συντονισμένες προσπάθειες της Κυβέρνησης και τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, το δημοσιονομικό έλλειμμα παρουσίασε θεαματική βελτίωση και βρίσκεται πλέον κάτω από τα όρια του Συμφώνου Σταθερότητας. Το γεγονός αυτό επέτρεψε την έξοδο της Χώρας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα απέκτησε, σε ευρωπαϊκό αλλά και στο γενικότερο διεθνές επίπεδο, την οικονομική –και όχι μόνον– αξιοπιστία που της αρμόζει.
Φυσικά, η προσπάθεια περαιτέρω μείωσης του ελλείμματος πρέπει να συνεχισθεί απαρέγκλιτα, και θα συνεχισθεί. Εφεξής, όμως, με την οικονομική σταθερότητα που διασφαλίζεται και τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουν επιτευχθεί και στηριχθεί σε στέρεες βάσεις, είναι καθ΄ όλα εφικτό να εφαρμοσθεί, με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, μακρόπνοη, ορθολογική και ουσιαστική πολιτική κοινωνικού κράτους δικαίου, με στόχο τη σταθερή μείωση των περιφερειακών και κοινωνικών ανισοτήτων, την εγγυημένη εδραίωση της κοινωνικής συνοχής και την πληρέστερη ανταπόκριση της Πολιτείας στις προσδοκίες των πολιτών.
Με αυτά τα δεδομένα και αυτούς τους στόχους, ο προϋπολογισμός του 2008 αποκτά καίρια σημασία, αφού πρέπει να κινηθεί μέσα σ΄ αυτούς τους δύο άξονες, χωρίς εκπτώσεις και ταλαντεύσεις. Γι΄ αυτό, όπως είναι ευνόητο, ο προϋπολογισμός του 2008 είναι ανάγκη να συνταχθεί και να υποστηριχθεί στη Βουλή από Κυβέρνηση, η οποία έχει νωπή τη λαϊκή εντολή.
Πέρα από αυτά, οι αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας μας καθιστούν επιτακτική –και χρονικώς– την ολοκλήρωση της Αναθεώρησης του Συντάγματος. Ιδίως, μάλιστα, προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων που αφορούν το μείζον θέμα της Παιδείας, την περαιτέρω θωράκιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την ενίσχυση των εγγυήσεων ως προς τη διαφάνεια του δημοσίου βίου και την τόνωση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.
Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, η οποία ξεκίνησε και συνεχίζεται με εντεινόμενη οξύτητα και συνακόλουθη πόλωση, παρά την αποδεδειγμένη αντίθετη θέση και επιδίωξη της Κυβέρνησης, θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τις, εθνικής σημασίας, προσπάθειες που προανέφερα.
Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας, επιπροσθέτως, υπόψη τις προβλεπόμενες προθεσμίες για την ουσιαστική προετοιμασία, συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού, το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της 17ης Αυγούστου 2007, με εξουσιοδότησε να Σας προτείνω, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 41 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος, τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών την 16η Σεπτεμβρίου 2007, για ν΄ ανανεωθεί η λαϊκή εντολή προς την Κυβέρνηση και ν΄ αντιμετωπισθούν τα εθνικά θέματα, εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον της Χώρας, που προεξέθεσα. Επίσης, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 41 παρ. 3 του Συντάγματος, και με βάση την ίδια εξουσιοδότηση του Υπουργικού Συμβουλίου, Σας προτείνω, να συγκληθεί η νέα Βουλή την 26η Σεπτεμβρίου 2007
Με εξαιρετική τιμή
Κώστας Καραμανλής

3 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σου διαφευγει κατι.. για να σε δεχτουν στο ΔΝΤ πρεπει να πληροις καποιες προυποθεσεις. δε δεχονται οποιον να'ναι. η χωρα μας λοιπον με τις φιλοτιμες προσπαθειες των κυβερνησεων σημιτη κ καραμανλη καταφερε με την αξια της να υπερκαλυψει ολους εκεινους τους ορους κ τις προυποθεσεις που απαιτουντο ωστε να γινει δεκτη η αιτηση μας απο το ΔΝΤ. οπως καταλαβαινεις μια τοσο επιτυχημενη προσπαθεια δεν ειναι δικαιο να την καρπωθει μια κυβερνηση η ενα κομμα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω πρόθεση να αντιδικήσω μαζί σου, όταν μάλιστα συμφωνώ με την προσέγγισή σου. Όμως υπό το πρίσμα των μετέπειτα εξελίξεων, διερωτώμαι μήπως μας λείπουν κάποια κομμάτια από το πάζλ. Γιατί άραγε έπρεπε να "εκδιωχθεί" ο Καραμανλής per mare, per terra; Μήπως κάπου στράβωσε κάτι; Μήπως οι "ενεργειακές" αποκοτιές με την Ρωσία, του τότε πρωθυπουργού ενοχλούσαν;
Τάσος Καρ.

Ανώνυμος είπε...

ποιος εκδιωχθηκε????? δε σε κοβω για τοσο αφελη..
η σκυταλη παραδοθηκε δημοσια στην τηλεοραση αν θυμασαι.. τουλαχιστον θα μπορουσαν να κανουν μια καλυτερη σκηνοθεσια.. κ οι 2 γνωριζαν πολυ καλα τα οικονομικα στοιχεια αλλα ο κωστικας ηταν κοτα. δεν ηθελε να συνδεσει το ονομα του με αυτο που αναποφευκτα θα ακολουθουσε. ηξερε επισης οτι με το που θα πηγαινε στο ΔΝΤ για βοηθεια οι αμερικανοι του την ειχαν φυλαγμενη.. ετσι τα φορτωσε ολα στον γιωρικα, που ηταν διψασμενος να σωσει κατι.. μια χωρα,εναν πλανητη, τους καπνιστες, τελος παντων κατι να σωσει ηθελε.. του τα'δωσε λοιπον ολα ουσιαστικα αμαχητη με μονο ανταλλαγμα την ατιμωρισια των δικων του. γιαυτο κ τωρα δε βγαινει να πει κατι η κοτα. φοβαται για τη ζωη του? τα σαπια αλλου..
αυτο ηταν ολο το παραμυθι.. τοσο απλο για οποιον δε φοραει κομματικα γυαλια.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις