ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Μια γυναίκα διακομίσθηκε, με ελαφρά εγκαύματα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, από την οδό Καλλιδρομίου, μετά από επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.
Οι αντιεξουσιαστές έριξαν βενζίνη στο ρείθρο του πεζοδρομίου που στο σημείο αυτό είναι κατηφορικό και έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να καούν δυο υπηρεσιακά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ .
Στη συνέχεια έριξαν κοκτέιλ μολότοφ και πέτρες κατά του Αστυνομικού Τμήματος για να υποχωρήσουν προς την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη. Εκεί στη γωνία της συμβολής με την Καλλίδρομου έβαλαν φωτιά σε μηχανάκι που εξερράγη.
Η 55χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε πουλούσε άνθη σε πάγκο στη λαϊκή, που γίνεται στην ίδια οδό. Ο πάγκος άρπαξε φωτιά όταν οι δράστες της επίθεσης, φεύγοντας από το Αστυνομικό Τμήμα, πέταξαν μολότοφ και σε κάδο απορριμμάτων που ήταν ακριβώς δίπλα στην ανθοπώλη. Η φωτιά επεκτάθηκε στον πάγκο, και στην προσπάθειά της να σβήσει τις φλόγες, η ανθοπώλης έπαθε ελαφρά εγκαύματα.
Οι δράστες, σύμφωνα με μαρτυρίες, διέφυγαν μέσα από τη λαϊκή, ενώ η γυναίκα διακομίστηκε στη μονάδα εγκαυμάτων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, όπως και δύο άνδρες 40 και 50 ετών που έχουν υποστεί ελαφρά εγκαύματα.
Ένα ακόμη άτομο που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο από την ίδια περιοχή, σύμφωνα με την αστυνομία δεν έχει σχέση με το συμβάν και μεταφέρθηκε με παθολογικά αίτια.
Η Αστυνομία ξεκίνησε επιχείρηση από στην περιοχή απ' όπου προσάγονται άτομα στην Ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με το επεισόδιο.
Νωρίτερα τα ξημερώματα του Σαββάτου, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, στο κέντρο της Αθήνας, ομάδα νεαρών επιτέθηκε με μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην περιοχή και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Καθολική καταδίκη από τα κόμματα της Αριστεράς
ΚΚΕ
Ανακοίνωση σε σκληρή γλώσσα εξέδωσε το ΚΚΕ όπου καταδικάζει την επίθεση:«Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους εκείνους που θέλουν να δικαιολογήσουν και να ενισχύσουν την καταστολή, να φοβίσουν το λαό, για να εμποδίσουν τελικά την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος».
Συνασπισμός
«Ο δρόμος της βίας είναι η καλύτερη υπηρεσία σε όσους εχθρεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, σε όσους θέλουν να περιστείλουν τα δημοκρατικά δικαιώματα. Τέτοιες επιθέσεις είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο, μαζικό λαϊκό κίνημα», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΝ.
Δημοκρατική Αριστερά
Για την επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων η «Δημοκρατική Αριστερά» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.
«Η έκρυθμη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας δεν λέει να κοπάσει. Μία οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, μία οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές με τις κουκούλες. Τελευταίο κρούσμα η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, αλλά και στη λαϊκή αγορά της Καλλιδρομίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η ασφάλεια είναι πολιτικό και κοινωνικό δικαίωμα ΟΛΩΝ των πολιτών. Είναι άμεση ανάγκη, χωρίς θεωρητικολογίες, η εφαρμογή ενός πρακτικού σχεδίου, που θα λαμβάνει υπόψη του όλες τις παραμέτρους, για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην πόλη. Η κυβέρνηση, ο δήμος της Αθήνας και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς πρέπει να δράσουν άμεσα».  http://www.zougla.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις