ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, όταν η Χώρα βυθίζονταν ηδονικά στα πελάγη της μεταολυμπιακής μακαριότητας, εκδόθηκε μια απόφαση, με τις υπογραφές 4 Υπουργών  :( Παυλόπουλου, Αλογοσκούφη, Ορφανού, Βουλγαράκη), που, μεταξύ άλλων όριζε πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις όφειλαν να διαθέτουν οικοδομικές άδειες, πιστοποιητικά πυρασφάλειας, κανονισμούς λειτουργίας, και άλλα τέτοια «περίεργα δικαιολογητικά» - αυτονόητα για κάθε ευνομούμενη Πολιτεία, αδιανόητα για το ταλαίπωρο ελλαδιστάν, ανόητα για τον μανδαρινοεργολαβοκατασκευαστικό συρφετό, που καθ’ έξιν και κατ’ εξακολούθηση ασελγεί επί του σώματος και της ψυχής της πτωχής Πατρίδος. Η υπ’ αριθμ. 46596/22-11-2004 κοινή υπουργική απόφαση υποχρέωνε τους «αρμόδιους φορείς» να προσκομίσουν στις «αρμόδιες υπηρεσίες» τα δικαιολογητικά (νομιμότητας και ασφάλειας) των αθλητικών εγκαταστάσεων, το αργότερο μέχρι 31 Μαΐου 2005, ή ειδικότερα για την «μελέτη πυροπροστασίας της αθλητικής εγκατάστασης» μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2005. Έκτοτε… παρήλθον οι χρόνοι εκείνοι. Οι «αρμόδιοι» διοχέτευσαν την ενεργητικότητα, την εφευρετικότητα και την κινητικότητά τους, όχι στην συγκέντρωση των δικαιολογητικών, όχι στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών, όχι στην εκπλήρωση των όρων της (πολεοδομικής και πυροσβεστικής) ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων, όχι στην τήρηση των νομίμων υποχρεώσεών τους, αλλά στην εκμαίευση αλλεπάλληλων υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες η αρχικά ολιγόμηνη προθεσμία παρετάθη σε ασύλληπτα χρονικά βάθη. Τελευταία, προφανώς όχι έσχατη, αλλά πάντως αδιάντροπη και αδικαιολόγητη, παράταση η χορηγούμενη διά της υπ’ αριθμ. 3386/4-2-1011 κοινής αποφάσεως των κυρίων Ντόλιου, Παπακωνσταντίντου, Όθωνα και Νικητιάδη (δημοσιευομένης εις το υπ’ αριθμ. 137 φύλλο του Β΄ τεύχους του ΦΕΚ της 9ης Φεβρουαρίου 2011). Οι άτεγκτοι 4 σωματοφύλακες της τροϊκανοπαπανδρεϊκής «εξυγιάνσης» του δημοσίου, αφού «διαπιστώνουν» πως από την απόφασή τους «δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού» (άραγε πώς αντιλαμβάνονται την «δαπάνη» τα εξαπτέρυγα του Μνημονίου;), χορηγούν μια ακόμη παράταση (έως 30 Ιουνίου 2011), αφήνοντας αθλητικές εγκαταστάσεις να λειτουργούν άνευ αδειών και άνευ προδιαγραφών ασφαλείας και πυροπροστασίας. Και την χορηγούν με μια διατύπωση μνημείο νομοθετικής ευκρίνειας, υπόδειγμα ραγκουσίου διαυγείας, κανόνα δημοκρατικής σαφήνειας και ευαισθησίας.
Να χαίρεστε την «συναρμοδιότητά» σας κύριοι Υπουργοί! Να χαίρεστε και τις ιππογραφές σας. Και να σας χαίρεται ο (έτσι κι αλλιώς πάντα χαρούμενος) Αρχηγός σας! Και να τον χαίρεται κι αυτόν η μαμά του (γιατί ο μπαμπάς και ο παππούς του μάλλον έχουν μετανιώσει για το «καμάρι» τους)!
οπωπητήρ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις