ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ρεπορτάζ Ξένου Τύπου - Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τη στήριξη της Βρετανίας για τη διάσωση του ευρώ θα ζητήσει ο Φιγιόν
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν θα ζητήσει από το Λονδίνο να υποστηρίξει μια εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για να διασωθεί το ευρώ, γράφει σήμερα η εφημερίδα Τimes του Λονδίνου.
Ο Φιγιόν δήλωσε στην εφημερίδα ότι κατά τις συνομιλίες που αναμένεται να έχει σήμερα στο Λονδίνο με το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, θα επιμείνει στις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε για τη βρετανική οικονομία μια αποτυχία του ευρώ.
«Για να εδραιώσουμε το ευρώ, θα πρέπει να εναρμονίσουμε σταδιακά την οικονομική, φορολογική και κοινωνική μας πολιτική», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός σύμφωνα με τον οποίο «η Ευρώπη βρίσκεται σε μια ιστορική καμπή».
«Θα χρειαστεί να θέσουμε σε εφαρμογή ένα σύστημα οικονομικής διακυβέρνησης για την ευρωζώνη. Η Βρετανία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, την ίδια στιγμή όμως, η απόφαση που θα λάβουμε θα έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτήν Βρετανία», υπογράμμισε ο Φιγιόν.
«Το ερώτημα είναι: Η Βρετανία θα είναι έτοιμη να δεχθεί ή να ενθαρρύνει μια μεγαλύτερη ολοκλήρωση της ευρωζώνης, ή θα είναι δύσπιστη και θα δημιουργήσει εμπόδια;», διερωτάται ο Γάλλος πρωθυπουργός σύμφωνα με τον οποίο «θα ήταν καταστροφή για την ίδια τη Βρετανία μια αποτυχία του ευρώ», λόγω των σχέσεων της Βρετανίας με την ευρωπαϊκή αγορά.
Αυστηρή η γερμανική απάντηση σε Ερντογάν για την Κύπρο
Αυστηρή απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο στην κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για τις δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ κατά τη χθεσινή επίσκεψή της στην Κύπρο.
Η καγκελάριος δεν έχει ανάγκη από «μαθήματα ιστορίας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ για την αναφορά του Ερντογάν, αν η καγκελάριος Μέρκελ γνωρίζει ότι το 2004 η Ελληνοκυπριακή πλευρά απέρριψε το σχέδιο Ανάν.
«Εκείνο που διατύπωσε η καγκελάριος στην Κύπρο είναι ότι το πρόβλημα που βαραίνει και τις δύο κοινότητες του νησιού - και συνεπάγεται μειονεκτήματα και για τις δύο - μπορεί να επιλυθεί μόνον όταν και οι δύο πλευρές επιδείξουν θάρρος για δημιουργικές, συμβιβαστικές λύσεις», είπε ο κ. Ζάιμπερτ. Πρόσθεσε ότι «αυτό το θάρρος πρέπει να απαιτηθεί και από την τουρκική πλευρά όπως και από την Ελληνοκυπριακή πλευρά».
Κατά τον εκπρόσωπο, η αντίδραση του κ. Ερντογάν «οφείλεται ενδεχομένως στο ότι δεν ήταν σωστά και καλά ενημερωμένος για όσα είπε η καγκελάριος στην Κύπρο».
Ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ότι εκτός από την κατανόηση της Γερμανίας για την ανάγκη υπέρβασης της διαίρεσης του νησιού που απορρέει από τη δική της εμπειρία, υπάρχει επίσης ένα ευρωπαϊκό και διεθνές ενδιαφέρον. «Το γεγονός πως υπάρχει ελάχιστη πολιτική πρόοδος στο μέτωπο αυτό, εμποδίζει τη συνεργασία στην ΕΕ, την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας και πάνω από όλα τη συνεργασία μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», είπε ο εκπρόσωπος. Διαβεβαίωσε δε ότι η διαδικασία δρομολόγησης μιας λύσης θα στηριχθεί από το Βερολίνο «με κάθε δυνατό μέσο».
Η Γερμανία, από την 1η Ιανουαρίου 2011 και για τα επόμενα χρόνια έχει θέση μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Και νεαροί δικηγόροι επαινούν τον φονιά του Τασίρ
Πλήθη συγκεντρώθηκαν πρόσφατα για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον άνθρωπο που δολοφόνησε τον κυβερνήτη της επαρχίας Πουντζάμπ στο Πακιστάν και να επαινέσουν ως ηρωική την πράξη του, στο όνομα του προφήτη Μωάμεθ. Στο πλήθος πρωτοστατούσαν πολλοί από τους νέους δικηγόρους του Πακιστάν οι οποίοι άλλοτε εθεωρούντο ισχύς της δημοκρατίας. Η εκστρατεία τους υπέρ του δολοφόνου κατέλαβε εξαπίνης την πακιστανική κυβέρνηση και απογοήτευσε τους φίλους και υποστηρικτές του δολοφονηθέντος κυβερνήτη, του Σαλμάν Τασίρ, θαρραλέου φιλελεύθερου, ο οποίος είχε αμφισβητήσει τους πακιστανικούς νόμους περί βλασφημίας. Η εκστρατεία των δικηγόρων προκάλεσε σύγχυση στους ξένους παρατηρητές που περίμεναν να δουν δημόσια καταδίκη και δίωξη του δολοφόνου.
Αντιθέτως, στο δικαστήριο, οι Πακιστανοί δικηγόροι έραναν με ροδοπέταλα τον δολοφόνο, τον ειδικό φρουρό Μουμτάζ Κάντρι, ο οποίος ήταν σωματοφύλακας του κυβερνήτη. Τώρα οι νεαροί δικηγόροι έχουν αναλάβει με ενθουσιασμό την υπεράσπισή του. Η στάση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη συμπεριφορά αυτών που πριν από μερικά χρόνια λογίζονταν ως πρωτοπόροι του δημοκρατικού κινήματος.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις