ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΕΙ.... ΠΑΡΤΥ (ΓΑΠ, ΛΑΛΙΩΤΗΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΚΑΙ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (βεβαίως, βεβαίως)

To διακριτικό, πλην κοσμικό πάρτυ στο Χαλάνδρι, στο οποίο ξανασυναντήθηκαν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Θόδωρος Βασιλάκης, ο Τρύφων Κουταλίδης και λοιποί συμπολίτες μας.

Πέρασε το χρυσό μπροκάρ πανωφόρι του Βalmain με τις γούνινες λεπτομέρειες πάνω από το σατέν νυχτικό της. Άνοιξε τις κρυστάλλινες πόρτες και βγήκε στη μεγάλη βεράντα της σουίτας μας στο «Βadrutt΄s Ρalace». Φύσηξε τον καπνό του Wide Churchill πούρου της και κοίταξε πέρα μακριά στη λίμνη και στις κατάλευκες βουνοκορφές.
Χαμογέλασα ειρωνικά πίσω από τις κουρτίνες στο χρώμα της καραμέλας. Η Εσθήρ συνηθίζει πάντα μετά την ολονύκτια διασκέδαση στο «Κ
ing΄s Club» και στο «Dracula» του Σεν Μόριτς να απολαμβάνει το πούρο της με γεύση κακάου και σοκολάτας.
«Μα ποια νομίζεις ότι είσαι;» της φώναξα. «Η Σαρλότ Φορντ η οποία γνώριζε τη βιομηχανία των πούρων και τα καινούργια, πολύτιμα προϊόντα της καλύτερα και από τον σύζυγό της Σταύρο Νιάρχο;» γέλασα δυνατά. «Νομίζω ότι πρέπει να έρθεις μέσα για να δοκιμάσεις καυτό καφέ με άρωμα φουντουκιού και τρυφερά Roulade aux fruits confits» την παρότρυνα.
«Μην ξεχνάς, ma petite, ότι πληρώνουμε ένα σωρό λεφτά ώστε ο μπάτλερ Καρλ-Φρίντριχ να μας προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 24ωρη βάση» τόνισα. «Το ρολόι δείχνει λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα και αυτός ο... πτωχός πλην τίμιος βιοπαλαιστής τακτοποιεί ήδη στις ντουλάπες τις βραδινές τουαλέτες μας, τις γόβες και τα clutch bags του Roger Vivier» υπογράμμισα. «Τι νύχτα κι αυτή, Θεέ μου!» αναστέναξα. «Γύρω μας να χορεύουν οι χρυσές κληρονόμοι με τα υπερπολυτελή chalets, οι γοητευτικότεροι playboys του κόσμου και οι low profile νεαροί κροίσοι των old money δυναστειών, όπως ο Σταύρος Λιβανός τζούνιορ, ο οποίος μεθαύριο πετάει μαζί με τη σύντροφό του Μαριέλα Τσαβλίρη από το Σεν Μόριτς για Μαλδίβες» ρούφηξα μια γουλιά καφέ.  
«Η Θέκλα τηλεφωνεί από την Courchevel για να ενημερώσει σχετικά με το κοινωνικό gossip της...Αθήνας» κούνησα την αλογοουρά μου. «Συνεπαρμένη από τα τελευταία χριστουγεννιάτικα big hits της Μπρίντεϊ Σπίαρς και του συγκροτήματος Τrain με τους αντίστοιχους τίτλους “Μy Οnly Wishhis Υear)” και “Shake up Christmas”,ετοιμαζόμουν να απενεργοποιήσω το στολισμένο με μικρά διαμάντια κινητό μου όταν άκουσα τη μαγική φράση. Κι αυτή δεν ήταν άλλη από το όνομα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου» έκλεψα από τα λεπτεπίλεπτα δάχτυλα της φίλης μου το διαμέτρου 11 χιλιοστών πούρο.
Η Εσθήρ με κοίταξε ξαφνιασμένη. «Δηλαδή η Θέκλα σού τηλεφωνούσε μέσα από τα σαλόνια του υπερπολυτελούς ιδιοκτησίας του γάλλου
billionaire Μπερνάρ Αρνό “Η tel Le Cheval Βlanc” για να σε πληροφορήσει σχετικά με τις κινήσεις του έλληνα prime ministerμε ρώτησε. «Ασφαλώς!» τράβηξα μια ρουφηξιά από το Wide Churchill. «Η φίλη μας γνωρίζει ότι παρακολουθώ τις κινήσεις όλων των VΙΡs της πολιτικής, κοινωνικής και επιχειρηματικής ζωής» συνέχισα. «Δεν θα μπορούσε λοιπόν παρά να με ενημερώσει ότι ο κ. Παπανδρέου μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής των “27” έσπευσε σε μια κοινωνική υποχρέωση» είπα. «Ο prime minister George συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αντα έφθασε με άκρα μυστικότητα στην κατοικία του στενού του φίλου καθηγητή Ανδρέα Κατσάμπα, στο Χαλάνδρι» υπογράμμισα.
«Ήταν λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου» ξεφύλλισα το ροζ δερμάτινο ημερολόγιο με το μαύρο σήμα της Chanel. «Ο γνωστός δερματολόγος-αφροδισιολόγος και η σύζυγός του Ολη διοργάνωσαν πάρτι με την ευκαιρία των γάμων της κόρης τους Αθηνάς με τον Στέφανο Ησαΐα» δάγκωσα το υπέροχο pastry μου. «Ο prime minister έγινε το επίκεντρο της προσοχής αμέσως μετά την είσοδό του στην οικία Κατσάμπα» συνέχισα τη διήγησή μου.  «Η Θέκλα μού μετέφερε ότι κυρία με στενό μαύρο φόρεμα στην προσπάθειά της να πλησιάσει πρώτη την κυρία Παπανδρέου, σκόνταψε πάνω στα καλογυαλισμένα, χειροποίητα Βerluti γνωστού εφοπλιστή» χαχάνισα.
«Ευτυχώς που η πισίνα της οικίας Κατσάμπα είχε σκεπαστεί με “ειδικό μανδύα” για τις ανάγκες της βραδιάς. Διαφορετικά θα είχαμε ατυχήματα. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε ένα βραδινό private party σκόρπισε κύματα ενθουσιασμού μεταξύ των επιφανών προσκεκλημένων» πέρασα το regenerating serum στο πρόσωπό μου.
Ο κομψός prime minister, o quite Λαλιώτης και οι άριστες επιδόσεις Ευθυμίου στο dancefloor.
Ακούμπησα το κεφάλι μου στην πλάτη της πολυθρόνας και έκλεισα τα μάτια μου.
Ένιωσα τα βλέφαρά μου να βαραίνουν.
Αυτά τα ατελείωτα ξενύχτια στα
chalet και στα night clubs με αποκορύφωμα τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων... Λίγο προτού αποκοιμηθώ διηγήθηκα στη φίλη μου όλες τις λεπτομέρειες του αθηναϊκού party με... guest star τον πρόεδρο της κυβέρνησης.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, κομψός, φιλικός, προσιτός, πάντα χαιρετούσε όλους τους προσκεκλημένους. Σε κάποια στιγμή κάθησε κουρασμένος σε μια γωνιά του σαλονιού. Κοντά του έσπευσε ένα ιστορικό στέλεχος του ΠαΣοΚ, ο Κώστας Λαλιώτης. Πρωθυπουργός και πρώην υπουργός συνομίλησαν για αρκετή ώρα σε ευχάριστο κλίμα. Στη συντροφιά προστέθηκε ο εκδότης Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από την όμορφη σύζυγό του Τζένη, ενδεδυμένη σε
minimal style. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ Πέτρος Ευθυμίου, κάθησε για μερικά λεπτά μαζί με τους τρεις κυρίους και τις συζύγους τους, γρήγορα όμως έλαβε θέση στην πίστα. Ο κ. Ευθυμίου κέρδισε τις εντυπώσεις. Έμοιαζε να γνωρίζει... ένα εκατομμύριο dance ρυθμούς. Χόρευε στην «πίστα» με άψογο στυλ συγκεντρώνοντας τα σχόλια θαυμασμού των υπόλοιπων καλεσμένων. (Η σύζυγός του Αναστασία Παρετζόγλου  έδωσε κι εκείνη το δικό της πάρτι λίγες ημέρες μετά σε άκρως εορταστικό κλίμα.
Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου γύρω στις 3.00 το μεσημέρι στο «
Salon de Βricolage». Αποκλειστικά και μόνο για κυρίες. Παρούσες, όπως είναι φυσικό, οι δύο κολλητές της φίλες Ελένη Κόκκαλη και Ελλη Στάη.)
Το sushi και το καζάνι που βράζει
Σε κάποια στιγμή σηκώθηκε και επισκέφθηκε τον μπουφέ. Ενας μπουφές που είχε ετοιμαστεί από το catering του «Εcali club» και περιελάμβανε διάφορα είδη ζυμαρικών, κρεατικά, θαλασσινά, ανατολίτικες νοστιμιές και sushi. Ο κ. Παπανδρέου επέλεξε, όπως ήταν φυσικό, εδέσματα «στεγνά». Τοποθέτησε στο πιάτο του 9 κομμάτια sushi με σολομό, αβοκάντο και αγγούρι- ακριβώς όσες μονάδες προηγείται το κόμμα του από αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο
prime minister απέφυγε πάντως μια ζεστή σούπα η οποία σερβιρίστηκε κάπως αργά.
Ίσως να ερχόταν στο μυαλό του η εικόνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ η οποία, σύμφωνα με αυτούς που ξέρουν, είναι καζάνι που βράζει. Σαν καυτή σουπίτσα με αστακό. Ίσως εκείνο το βράδυ με την εορταστική ατμόσφαιρα τα χρυσά
charms και τις... γιρλάντες ο πρόεδρος να ήθελε να ακούσει κάτι πιο ευχάριστο. Ας πούμε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρόλου Ντίκενς.
Στην οικία Κατσάμπα ήταν επίσης ο Νίκος και η Νινέττα Βαφειά, ο Τρύφων και η Σόφη Κουταλίδη, ο Θόδωρος και η Μανουέλα Βασιλάκη, ο Νικόλας και η Αννυ Νικολέτου, η Ιωάννα Παπαδοπούλου , η Ειρήνη Αθανασιάδη κ.ά.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις