ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Προετοιμάζουν συμμετοχή του ψευδοκράτους σε διάσκεψη για την Μεσόγειο

Ένα πουλάκι από τις Βρυξέλλες που «κελαηδάει» στα ισπανικά, μου είχε πεί τι επρόκειτο να συμβεί στο τελευταίο Συμβούλιο Κορυφής (ΕΔΩ), και δεν έπεσε έξω. Σήμερα μιλήσαμε πάλι και έμαθα ότι η Γερμανία προκειμένου να «εξευμενίσει» τον Ερντογάν, προετοιμάζει σύγκληση διεθνούς διάσκεψης των χωρών της ανατολικής Μεσογείου. Την πρόταση περί διεθνούς διάσκεψης είχε κάνει ο Τούρκος πρόεδρος στην Μέρκελ, με την προϋπόθεση ότι σ’ αυτήν θα συμμετάσχει και η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» ως αυτοτελής και ανεξάρτητη οντότητα. Επειδή όμως το ψευδοκράτος αναγνωρίζεται (ως κράτος) μόνον από την Τουρκία, η σύγκληση μιας τέτοιας διάσκεψης δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί με δεδομένη την αντίρρηση Κύπρου και Ελλάδος, ίσως δε Γαλλίας, Αυστρίας κλπ. Για να παρακάμψουν λοιπόν οι «γερμανικοί διπλωματικοί εγκέφαλοι» την ανυπέρβλητη δυσκολία και να ικανοποιήσουν τον Ερντογάν, αλλά και για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των Κυπρίων, των Ελλήνων, αλλά και των λοιπών ευρωπαίων, πρόκειται να εισηγηθούν στο παρασκήνιο, την σύγκληση της διεθνούς διάσκεψης των χωρών της ανατολικής Μεσογείου, στην οποία θα μετάσχει και «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», αλλά με την ιδιότητα του «παρατηρητή».  Πάντως στο Συμβούλιο Κορυφής (15-16 Οκτωβρίου), δεν πρόκειται να γίνει ειδική μνεία περί της Τουρκικής επιθετικής συμπεριφοράς πέραν κάποιου «ευχολογίου για αποκλιμάκωση».  

Μοιραία, η κουβέντα μας έφτασε και στην επίσκεψη του Γερμανού υπουργού εξωτερικών στην Ελλάδα και στην Κύπρο, που όμως δεν πήγε στην Τουρκία. Ο καλός Ισπανός φίλος μου, σχολίασε πως το ίδιο συνέβη και με τον Αμερικανό υπουργό εξωτερικών και πρόσθεσε με νόημα «…μόνο που ο Πομπέο έφαγε ντολμαδάκια στο σπίτι του πρωθυπουργού σας, ενώ ο Χάικο (ο Γερμανός ΥΠΕΞ), έμεινε νηστικός….».

Γ.Κ.

 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις