ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

ΙΑΝΟΣ και ΧαρδαλΙΑΝΟΣ

Βαρέθηκα να ακούω εδώ και έξι μήνες, σχεδόν καθημερινά, ότι «οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες»· κρίσιμες για τα εθνικά θέματα, αφού συνεχίζεται ο «διπλωματικός μαραθώνιος» της Ελλάδος, ότι δεν θα υπάρξει διάλογος με την Τουρκία αν δεν «αποκλιμακώσει» τις προκλήσεις, ότι δεν υπάρχει συμφωνία με την γείτονα, ότι υπήρξε συμφωνία η οποία δεν ήταν συμφωνία αλλά και να ήταν συμφωνία δεν ισχύει!!! και ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, πλην όμως κυρώσεις ακούμε και κυρώσεις δεν βλέπουμε.

Βαρέθηκα να ακούω εδώ και έξι μήνες, σχεδόν καθημερινά, ότι οι «επόμενες

15 ημέρες είναι κρίσιμες» για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Βαρέθηκα να βλέπω στα κανάλια, ταλαίπωρους δημοσιογράφους-ρεπόρτερ να κάνουν καθημερινά «αυτοψίες» στα λεωφορεία για να διαπιστωθεί αν όλοι οι στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες-επιβάτες «συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις» και φορούν μάσκες. Βαρέθηκα να βλέπω αστυνομικούς, με την μεζούρα ανά χείρας να μετρούν τις αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα των εστιατορίων και καφενείων και να μοιράζουν πρόστιμα στους «απείθαρχους»

Βαρέθηκα να ακούω εδώ και έξι μήνες, σχεδόν καθημερινά, ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την οικονομία, κάθε τρεις και λίγο να εξαγγέλλονται «πακέτα στήριξης», με την ανεργία να μεγαλώνει, τους μισθούς να μικραίνουν  και να μας λένε ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση από πολλές άλλες χώρες.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, όταν προέκυψε ο Ιανός, βαρέθηκα από την πρώτη στιγμή στο άκουσμα ότι «ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα». Βαρέθηκα να βλέπω τους δημοσιογράφους-ρεπόρτερ να τσαλαβουτάνε μέσα στις λάσπες, να μας δείχνουν πεσμένα δέντρα-λες και δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο φαινόμενο- για να μας αποδείξουν ότι ο Ιανός είναι εδώ. Γέλασα με την ψυχή μου όταν ένας ῥέκτης ρεπόρτερ, φορώντας γαλότσες και νιτσεράδα μπήκε στην σχεδόν ήρεμη θάλασσα και περιέγραφε πως πριν λίγη ώρα τα κύματα έφταναν τα έξι μέτρα(!!!) ενώ πίσω του, σε μικρή απόσταση βλέπαμε κάποιους να κάνουν γουίντ σέρφινγκ

Πέρα από κάθε καλαμπούρι, είναι αλήθεια ότι ζούμε σε περίεργους καιρούς και η ενημέρωση είναι χρήσιμη, όμως η τηλεοπτική παρωδία δικτατορίας που έχει επιβληθεί σωρεύει περισσότερα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα. Και ναι μεν ο μετεωρολογικός Ιανός φεύγει αλλά ο τηλεοπτικός ΧαρδαλΙΑΝΟΣ είναι εδώ και θα παραμένει όσο εμείς καθημερινά θα πιστεύουμε ότι «οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες».

Γ.Δ.

 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις