ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου;; >>> Είπε η κ. Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στο MEGA >>> ότι ο Ερντογάν, δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα ενεργειακά κοιτάσματα στο Αιγαίο >>> και ό,τι κάνει, στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση της χώρας του από την Ευρώπη >>> επειδή η οικονομία της Τουρκίας βρίσκεται σε δεινή θέση >>> Αν είναι έτσι τα πράγματα κ. Ντόρα μας, τότε γιατί και εμείς >>> επί των ημερών σας μάλιστα δεν πουλούσαμε τσαμπουκάδες για να γλυτώσουμε από τα μνημόνια;;;
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Εξαντληθήκαμε, πλευριτώσαμε, ανεβάσαμε πυρετό…

Ύστερα από την απόφαση του πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχουν πλέον ούτε απειλές ούτε προκλήσεις από την Τουρκία, σταματήσαμε, ύστερα από έξι μήνες, να τρέχουμε τον «διπλωματικό μαραθώνιο» που μας έλεγαν και, δυστυχώς, ανεβάσαμε, όπως μας λένε τώρα «διπλωματικό πυρετό», με σκοπό να αρχίσουν οι «διερευνητικές επαφές» με τους τούρκους ώστε να καθίσουμε στο «τραπέζι του διαλόγου». Η αλήθεια είναι ότι άμα τρέχεις επί έξι μήνες μαραθώνιο, είναι απολύτως φυσιολογικό και να εξαντληθείς και να ιδρώσεις και να εκτεθείς σε κάποιο κρύο ρεύμα αέρα και να πλευριτώσεις και να ανεβάσεις πυρετό.

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν είναι συνετό ενώ βρισκόμαστε σε εμπύρετη κατάσταση να αρχίσουμε κουβέντες με τον Ερντογάν.  Άσε που όπως μαθαίνω (και εύχομαι να μην είναι αλήθεια) θα αποσύρουμε τα στρατεύματά μας από συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου τα οποία και θα αφοπλιστούν**.  

Έτσι, με πυρετό, (παραφράζοντας τον Κώστα Βάρναλη) γυμνοί, δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, (θα) προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα…

**Το ίδιο έγινε το 1967, στην Κύπρο, όταν αποσύραμε την εκεί εδρεύουσα Ελληνική Μεραρχία και τα αποτελέσματα τα είδαμε λίγα χρόνια αργότερα.

Γ.Δ.

 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις