ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Ο Μεγάλος Περίπατος

Είδαμε στα τηλεοπτικά κανάλια, τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Μπακογιάννη, να κάνει, με τον καφέ του ανά χείρας, βόλτες, σε ένα σύμπλεγμα πεζοδρόμων, στο κέντρο των Αθηνών, εγκαινιάζοντας έτσι την διαδρομή που βαφτίστηκε ο «Μεγάλος Περίπατος».
Πριν λίγο καιρό είδαμε πάλι τον Δήμαρχο,  με το ποδήλατό του, να κάνει ορθοπεταλιές στους δρόμους του κλεινού άστεως επ΄ ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας του ποδηλάτου.
Σκέφτηκα λοιπόν να προτείνω στον ανηψιό του πρωθυπουργού, να τιμήσει και διάφορες άλλες «παγκόσμιες ημέρες» (δόξα τω Θεώ έχουμε πολλές από δαύτες) ανταποκρινόμενος κατάλληλα στο περιεχόμενό τους με όποιον τρόπο νομίζει πως θα
βοηθήσει στην προβολή του Μεγάλου Περιπάτου, την δική του (και της αντίστοιχης παγκόσμιας ημέρας βεβαίως). Σταχυολόγησα λοιπόν ορισμένες ημερομηνίες παγκοσμίων ημερών, τις παραθέτω στον Δήμαρχο Αθηναίων και μάλιστα πήρα το θάρρος να προτείνω τις δικές μου ιδέες για σχετικά happening-δρώμενα. 

15 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου
Δεν ξέρω αν έχει ήδη προετοιμαστεί αλλά μια καλή ιδέα θα ήταν να μας κάνει μια επίδειξη αιωροπτερισμού, να απογειωθεί από την Ακρόπολη και να προσγειωθεί σε κάποιο σημείο της διαδρομής του Μεγάλου Περιπάτου των Αθηναίων όπου θα συνωστίζονται εκατοντάδες περιπατητές, περιμένοντας να τον γνωρίσουν από κοντά και να του σφίξουν το χέρι. 

20 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα (Σέρφινγκ) Κυματοδρομίας
Με τις απαραίτητες βεβαίως μετατροπές ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Μεγάλου Περιπάτου.

21 Ιουνίου - Διεθνής Ημέρα Γιόγκα 
(ευκολάκι)… Με την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα ενημερώσει και την Ιερά Σύνοδο προς αποφυγήν δυσαρέστων συνεπειών όπως λόγου χάριν ο αφορισμός του Μεγάλου Περιπάτου).

 30 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Αστεροειδών
Δύσκολο θέμα, αλλά οι σύμβουλοι επικοινωνίας του όλο και κάτι θα σκεφτούν.

20 Ιουλίου - Διεθνής Ημέρα Καπέλου
Βάζουμε το καπελάκι μας στραβά και βουρ για τον Μεγάλο Περίπατο (ευκολάκι…).

22 Σεπτεμβρίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων - Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο
Γνωρίζουμε πλέον ότι ο κ. Δήμαρχος αγαπά το ποδήλατο, οπότε το happening δεν θέλει ιδιαίτερη προετοιμασία. Ο «Μεγάλος Περίπατος» είναι έτοιμος και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, αυτή την φορά όχι πάνω σε νταλίκα αλλά σε τέθριππο  θα μας ψυχαγωγήσει με τα θαυμάσια τραγούδια της σε όλο το μήκος της διαδρομής του Μεγάλου Περιπάτου.

28 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λύσσας
Το happening προβλέπει διανομή αντιλυσσικών εμβολίων κατά μήκος της διαδρομής του Μεγάλου Περιπάτου στους λυσσασμένους από την ταλαιπωρία των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων οδηγούς και άλλους πολίτες των Αθηνών.

21 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης
Επίσκεψη σε κάποιο τηλεοπτικό σταθμό, ενδεικτικά αναφέρω τον ΣΚΑΪ, προκειμένου να τιμηθεί η έγκυρη, αδέσμευτη, ακομμάτιστη τηλεδημοσιογραφία αλλά και τα λοιπά ψυχαγωγικά προγράμματα της τηλοψίας τα οποία απευθύνονται αποκλειστικώς σε υψηλού δείκτη νοημοσύνης τηλεθεατές. Μετά δε το πέρας της επισκέψεώς του, ο κ. Δήμαρχος ας πάρει από το χέρι την σύζυγό του η οποία μοχθεί για την ενημέρωσή μας εκεί, στον ΣΚΑΪ, και ας την συνοδεύσει σε έναν Μεγάλο Περίπατο ανά τας οδούς και ρύμας της πόλεως των Αθηνών.

22 Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό
Αυτή η επέτειος είναι για του χρόνου, για το 2021, οπότε υπάρχει άπλετος χρόνος για την προετοιμασία της επανάληψης των εγκαινίων των συντριβανιών της πλατείας
Ομονοίας, που σκοπό είχαν να ξαναποκτήσει η ταλαίπωρη πλατεία την μορφή που είχε πριν 50 χρόνια.

Τότε που οι Αθηναίοι δεν γνώριζαν για μικρούς και μεγάλους περιπάτους, τότε που η Ομόνοια και άλλοι δρόμοι της πρωτεύσας προσφέρονταν για περίπατο, έτσι απλά και μάλιστα χωρίς διαβατήριο στην τσέπη. 

Ιδού λοιπόν κ. Δήμαρχε, η ταπεινή πρότασή μου για έναν Μεγάλο Περίπατο στις παγκόσμιες ημέρες.
Γ.Δ. 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις