ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Οι τουρίστες φεύγουν από το Παρίσι

Ξενοδοχείο τριών αστέρων κοντά στο παλάτι των Βερσαλλιών, γεμάτο κανονικά αυτή την εποχή, χάρη στις εκθέσεις που γίνονται αυτό το διάστημα στο Παρίσι, έχασε 60% των κρατήσεων μέσα σε λίγες ώρες.
Τα περισσότερα από τα 70 δωμάτια του ξενοδοχείου έμειναν άδεια και η ξενοδόχος ανησυχεί: «Πόσο καιρό θα κρατήσει αυτό;»
Η μία μετά την άλλη οι εκθέσεις ματαιώνονται ή αναβάλλονται. Η Εκθεση των Δημάρχων, η οποία θα γινόταν από τις 17 ως τις 19 Νοεμβρίου, στη
συνοικία των Βερσαλλιών, ματαιώθηκε. Πάνω από 60.000 άτομα αναμένονταν και τα πράγματα έδειχναν ικανοποιητικά για ξενοδόχους και εμπόρους της περιοχής.
Ολος ο τομέας του τουρισμού και κυρίως ο ξενοδοχειακός πλήττεται σοβαρά μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. Τα πρώτα μέτρα για τους ξενοδόχους σε κρίση ανακοινώθηκαν ήδη.
Η Bpifrance, η Δημόσια Τράπεζα Επενδύσεων, στην οποία το 30-40% των ξενοδόχων είναι χρεωμένοι, ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει για έξι μήνες τις δόσεις των δανείων. Από την πλευρά της η Ενωση Ξενοδόχων ετοιμάζει ταμείο αλληλεγγύης για τους ιδιοκτήτες αλλά και για τους εργαζομένους των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και των καφέ που έχασαν κάποιον δικό τους άνθρωπο στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.
Ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης χάνουν καθημερινά τους πελάτες τους. «Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής αντιμετωπίσαμε την ανησυχία των πελατών μας. Είχαμε 5-6 αναχωρήσεις αμέσως, 3 ματαιώσεις και αιτήματα ματαιώσεων για τον Δεκέμβριο πέφτουν βροχή», δηλώνει ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου Hôtel de Noailles, στο κέντρο του Παρισιού.

«Ο πανικός δεν συγκρίνεται με τα γεγονότα στο Charlie Hebdo, τώρα το σύνολο του Παρισιού μπήκε στο στόχαστρο και ο καθένας νιώθει στόχος», προσθέτει.
Αναφέρει, επίσης, ότι ο τζίρος του ξενοδοχείου έπεσε 21% το περασμένο Σάββατο, 28,5% την Κυριακή και αναμένεται να πέσει 40% αυτή την εβδομάδα.
«Τα ξενοδοχεία που πλήττονται περισσότερο είναι τα υψηλής κατηγορίας, αυτά που συχνάζει μια διεθνής πελατία για διακοπές», αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρείας Extendam, ο οποίος έχει επενδύσει σε 80 ξενοδοχεία στη Γαλλία.
Οι μπρασερί και τα εστιατόρια υποφέρουν το ίδιο. Η αλυσίδα Flo αλλά και το σικάτο εστιατόριο Bofinger καταγράφουν 50% ματαιώσεις σε αυτό τον τύπο εστίασης, από το περασμένο Σάββατο.
Το εστιατόριο Bofinger:


H λίστα με τις ματαιώσεις είναι ατελείωτη. Η 19η έκθεση φωτογραφίας στο Grand Palais έκλεισε πρόωρα, το βράδυ της Παρασκευής, μετά από απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού. Το Σαλόνι του Φοιτητή στο Παρίσι αναβλήθηκε, όπως και το Σαλόνι του Lego,σ την πόλη Ρανς, η Εκθεση Κουζίνας στην πόλη Caen κλπ. Μια διάλεξη που διοργάνωνε η εφημερίδα The New York Times στις Βερσαλλίες αναβλήθηκε για την άνοιξη.
Πολλοί επιχειρηματίες δεν ανεβαίνουν πια σε αεροπλάνο προς το Παρίσι, όπως τα αφεντικά των  Shiseido, και Masahiko Uotani που αναμένονταν Τετάρτη. Επίσης, οι εργαζόμενοι στην L’Oréal έλαβαν εντολή να μην έρθουν στο Παρίσι πριν το τέλος του μήνα.
Οι επαγγελματίες φοβούνται ότι η κατάσταση θα κρατήσει πολύ. Ο Πύργος του Αϊφελ άνοιξε τη Δευτέρα, η Disneyland Paris ανοίγει ξανά την Τετάρτη, αλλά οι πελάτες θα έρθουν;

«Οι κρατήσεις θα καταρρεύσουν, ειδικά από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διατηρηθεί επί 3 μήνες», λένε οι έμποροι. Αναφερουν, μάλιστα, ότι η δήλωση του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς ότι η Γαλλία μπορεί να γίνει ξανά στόχος «στις επόμενες ημέρες, στις επόμενες εβδομάδες» δεν ενθαρρύνει τους τουρίστες να ταξιδέψουν στο Παρίσι.
«Οσο περισσότερο λέμε τη λέξη πόλεμος, τόσο φοβίζουμε τους τουρίστες. Ο προορισμός Παρίσι κινδυνεύει να αμφιβητηθεί, όπως συνέβη στην περίπτωση της Αιγύπτου και της Τυνησίας», λένε οι επαγγελματίες.
Αλλά και οι επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με τη νέα πραγματικότητα. Στο Χρηματιστήριο, οι μετοχές των εταιρειών που συνδέονται με τον τουρισμό και την εστίαση κατέρρευσαν τη Δευτέρα, από την Air France ως το Aeroport de Paris και την Accor.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις