ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η «ακράτεια» της κυνικής διαπλοκής

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Η ακράτεια του συστήματος της διαπλοκής και οι διαρροές του δημόσιου χρήματος, δεν ακολουθούν τους νόμους της υδραυλικής, όπου φυσιολογικά τα υγρά ρέουν προς τα κάτω. Στην περίπτωση αυτή το «ρευστό» εξατμίζεται προς τα πάνω, στις τσέπες των επιτηδείων.
Στο 1 δις € υπολογίζουν την ζημιά του κράτους από το λαθρεμπόριο καυσίμων που ποτέ δεν το σταματούν, ενώ 600.000.000 € έκαναν δώρο το
ΦΠΑ στη γερμανική Hochtief. Ακόμα 1 δις € από το λαθρεμπόριο καπνού κλπ εδώδιμων αποικιακών, 2-3 δις € από μίζες και λοιπές υπεξαιρέσεις και άλλα τόσα από υπερτιμολογήσεις, θαλασσοδάνεια και απάτες. Τελικά 800.000 € εδώ, 5.000.000 € εκεί, 1.000.000 παρακεί, δεν πρόκειται περί μιας απλής διαρροής, αλλά περί πλημμύρας. Αν τα νούμερα αυτά, που οι ίδιοι μας λένε, είναι σωστά, και κατά τη γνώμη μου υπολείπονται κατά πολύ της πραγματικότητας, αν λέω τα αθροίσουμε, θα βρεθούμε προ εκπλήξεως!
Διότι μπήκαμε στα μνημόνια για πολύ λιγότερα και η συμφωνία του Σαμαρά για τη δόση είχε χαλάσει, αν θυμάστε, για 1,5 δις € – 800 εκ €. Κατά τα άλλα, φταίνε οι συντάξεις, οι χήρες και οι ζωντοχήρες, οι «υψηλοί» μισθοί, τα προνοιακά επιδόματα, οι δημόσιοι υπάλληλοι, το κοινωνικό κράτος, κλπ συνήθεις «ύποπτοι». Φυσικά, ποτέ δεν φταίνε οι πολιτικοί, οι κλέφτες, οι απατεώνες και τα λαμόγια, που χαίρουν γενικής ασυλίας και ατιμωρησίας. Μια δεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, θεραπεύει την «ακράτεια» των κρατικών ταμείων, βάζοντας να πληρώσουν τις ζημιές εκείνοι που δεν φταίνε. Όμως και μια «αριστερή»-για δεύτερη φορά- κυβέρνηση των μνημονίων, ψάχνοντας όπως μας λέει να βρει την θεραπεία, ακολουθεί την ίδια πεπατημένη μέχρι να φορέσει πάμπερς στο άκρατο σύστημα. Όμως εδώ δεν χρειάζεται υδραυλικός, αλλά εισαγγελέας….
 Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις