ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Το γυαλί ράγισε

Ακούω τον τελευταίο καιρό διάφορες βαθυστόχαστες αναλύσεις ότι τάχα οι ευρωπαίοι δεν θέλουν τον Τσίπρα, γιατί είναι ο πρωθυπουργός της μόνης αριστερής κυβέρνησης στο συντηρητικό κλάμπ των Βρυξελλών. Αν είναι έτσι όμως τα πράγματα τότε ποια εξήγηση μπορεί να δοθεί στο ότι μέσα στα
τελευταία πέντε χρόνια κατέρρευσαν τρείς κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς) που κάθε άλλο παρά αριστερές θα τις χαρακτήριζε κάποιος. Οι τρείς κυβερνήσεις των μνημονίων αν και ικανοποίησαν σχεδόν όλα τα γούστα της Γερμανικής Ευρώπης, εντούτοις δεν ευτύχησαν να μακροημερεύσουν. Αν λοιπόν οι «εταίροι» και δανειστές  μας ήθελαν, θα μπορούσαν να δίνουν από καιρού εις καιρό και κάποιο αντίδωρο στους ομοϊδεάτες τους Έλληνες πρωθυπουργούς ώστε και αυτοί με την σειρά τους να κάνουν κάποιες υποτυπώδεις ελαφρύνσεις  στους χειμαζόμενους έλληνες πολίτες  και να μην φεύγουν κακήν κακώς από το Μαξίμου.
Έτσι, απ΄ότι φαίνεται, το πρόβλημα δεν είναι ο Τσίπρας, αλλά η αρρωστημένη γερμανική ιδεοληψία που χρόνια τους κατατρέχει και εκφράζεται με δύο λέξεις : ζωτικός χώρος (Lebensraum).  Οι γερμανοί τα θέλουν όλα, γη, υπέδαφος, θάλασσα και αέρα.
Αν όντως ήθελαν να βοηθήσουν την Ελλάδα, υπήρχαν πολλοί και διάφοροι τρόποι. Όμως το σχέδιό τους ήταν η οικονομική διάλυση της Ελλάδος και έτσι οι απαιτήσεις τους στα οικονομικά στοιχεία ήταν (και είναι) στοχευμένες ώστε μέσα σε μια πενταετία η ανεργία έφθασε στο 30% από 9%, και το χρέος από 120%, που παρά τα εγκληματικά μέτρα αντί να μειωθεί έφθασε στο 180% του ΑΕΠ.  Και ας μην ισχυριστεί κάποιος ότι δεν το ήξεραν ή ότι έκαναν λάθος στον «πολλαπλασιαστή».
 Οι «δημοσιογράφοι» που υπηρέτησαν την επιβολή και διατήρηση των μνημονίων και της λιτότητας Ψυχάρης, Καψής, Ψαριανός, Θεοδωράκης, Κύρτσος και η Μαρία Σπυράκη, ανταμοίφθηκαν πλουσιοπάροχα για τις προσφερθείσες υπηρεσίες τους καταλαμβάνοντας θέσεις υπουργών, βουλευτών, ευρωβουλευτών.
Σήμερα, τίποτε δεν άλλαξε, με καθημερινές απειλές, προειδοποιήσεις, εκβιασμούς συμβουλές, όπως και να το πείτε δεν έχει σημασία αφού επιμένουν στην ίδια τακτική και στο στόχαστρό τους, μεταξύ άλλων, είναι ο τουρισμός και τα υψηλά ποσοστά ΦΠΑ που επιβάλλουν ώστε να μην είμαστε ανταγωνιστικοί και στον τομέα αυτόν.  Ήδη έχουμε τις πρώτες αντιδράσεις. Η Daily Mail γράφει σήμερα: «Τέρμα το φτηνό ούζο για τους τουρίστες στην Ελλάδα» και με δεδομένο ότι στα τουρκικά παράλια όλες σχεδόν οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι γερμανικών συμφερόντων, νομίζω ότι δεν χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις ή αναλύσεις.  
Είναι πλέον αυταπόδεικτο για όσους διαθέτουν κοινόν νού -δεν χρειάζεται προς τούτο ευφυΐα- ότι το γυαλί στις σχέσεις μας με την ευρωζώνη ράγισε, παρά τις οιμωγές των εγκαθέτων «Μένουμε Ευρώπη» και λοιπών ηλιθίων  «Μένουμε Ευρώπη πάση θυσία».
Το γυαλί ράγισε και είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για όλους να επιδιώξουμε όσο είναι ακόμη καιρός να πληροφορηθούμε ποιες είναι οι προοπτικές της χώρας αν παραμείνει στην ευρωζώνη και ποιες εκτός αυτής.
Κραυγές γεωργιαδικού τύπου, «θα γυρίσουμε στον μεσαίωνα με την δραχμή» και απειλές «ευρώ ή θάνατος» είναι αναγκαίο να αντικατασταθούν από τον λόγο επιστημόνων και πολιτικών   -όχι όμως δημοσιογράφων- που θα μας εξηγήσουν τα υπέρ και τα κατά του εθνικού νομίσματος και του ευρώ και τότε ας αποφασίσουμε με νηφαλιότητα τι επιθυμούμε.
Παύλος Καμ.

3 Σχόλια:

ΜΑΡΙΟΣ είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Ξύπνα, ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Τι λέει η ΧΑ;

ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Φιλοτιμία είπε...

Δεν κατάλαβες ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε τι λέει η Χ.Α.;;;
Πίσω στα θρανία....
Παύλος Καμ.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις