ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΠΟΤΑΜΙ : Γερμανοί, αδέλφια μας, δείξτε μας πως θα σωθούμε...

Ναι, Ναι, δεν πρόκειται για πλάκα, αλλά για άρθρο του υποψηφίου ευρωβουλευτή με το Ποτάμι. Πρόκειται για τον κ. Τσακυράκη, ακόμα ένας καθηγητής του συνταγματικού δικαίου, όπως ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος, που θέλει να σώσει την Ελλάδα και με άρθρο του στο protagon.gr, γράφει μεταξύ άλλων :
"Αδελφοποίηση με τους Γερμανούς
Αν για διαφόρους λόγους είναι αδύνατο να κάνουμε τις αλλαγές που απαιτούνται υπάρχει μια ριζοσπαστική πρόταση που έχει μεν το φοβερό μειονέκτημα να μην εμπιστεύεται την ικανότητά μας να

πράττουμε με αυτονομία, φαίνεται, όμως, αποτελεσματική. Θα λύναμε όλα τα προβλήματά μας αν κάθε ελληνική οικογένεια προχωρούσε στην αδελφοποίησή της με μια γερμανική και ανέθετε σε αυτήν την πλήρη διαχείριση των οικονομικών της. Κάθε πρωί μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου θα έβγαινε το πρόγραμμα της ημέρας και το βράδυ θα γινόταν ο σχετικός έλεγχος. Θα εξανεμίζαμε το έλλειμμα πιο γρήγορα από όσο υπόσχεται ο κ. Α. Σαμαράς. Με την υπόδειξη των αδελφών μας θα πληρώναμε όλοι φόρους και θα περιορίζαμε την σπατάλη. Αυτή η καθημερινή επαφή θα είχε ασφαλώς και γενικότερα ευεργετικά αποτελέσματα στην παιδεία μας, στο σεβασμό των συμπολιτών μας και στην επικράτηση του κράτους δικαίου."
------
Ούτε η τρόϊκα δεν τόλμησε να κάνει τέτοια πρόταση ούτε για αστείο, έστω την πρωταπριλιά. Το Ποτάμι όμως έχει τις δικές του "αδελφίστικες" προτάσεις. Εμπρός λοιπόν ψηφίστε Ποτάμι και ο Χανς θα σας απαλλάξει από τα καθημερινά οικονομικά προβλήματά σας.
ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: Η ιστορία του Ησαύ και του Ιακώβ επαναλαμβάνεται. Ο Ησαύ πούλησε στον αδελφό του Ιακώβ, τα πρωτοτόκιά του για ένα πιάτο φακές*.
Τώρα, το Ποτάμι μας λέει, αφού πουλήσαμε αντί πινακίου φακής την περιουσία της Ελλάδος, να γίνουμε αδέλφια  με τους Γερμανούς και να τους πουλήσουμε ακόμα και την ζωή μας.
Στους Γερμανούς αδελφούς μας....
Τα σχόλια περιττεύουν...
Α.Α.


--------------

 Γεν. κεʼ 

*-Δός μου από τό φαγητό αυτό τό κοκκινωπό, γιατί πεθαίνω από τήν πείνα, λέγει ο Ησαύ στόν Ιακώβ.
-Δώσε μου εσύ προηγουμένως, πώλησέ μου τά πρωτοτόκιά σου, τού απαντά ο Ιακώβ. Τά προνόμια καί δικαιώματα πού έχεις αποκτήσει, επειδή γεννήθηκες πρώτος.  

-Εγώ πεθαίνω από τήν πείνα καί γιά τά πρωτοτόκια θά νοιαστώ; λέγει ο Ησαύ.
-Ορκίσου τώρα, εδώ μπροστά μου, επιμένει ο Ιακώβ.
-Καί ορκίστηκε ο Ησαύ ότι τού τά παραχωρεί. Καί έδωκε ο Ιακώβ στόν αδελφό του ψωμί καί φακές, καί έφαγε καί ήπιε ο Ησαύ καί μετά σηκώθηκε καί έφυγε.

«Καί είπεν Ησαύ τω Ιακώβ γεύσόν με από τού εψήματος τού πυρρού τούτου, ότι εκλείπω...» 
«Είπεν Ιακώβ τω Ησαύ απόδος μοι σήμερον τά πρωτοτόκιά σου εμοί.» 
«...ιδού εγώ πορεύομαι τελευτάν, καί ινα τί μοι ταύτα τά πρωτοτόκια;»   
«...όμοσόν μου σήμερον...»

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις