ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Εντυπωσιακή ηλιακή καταιγίδα «συνέλαβε» παρατηρητήριο της NASA

Μοναδική ηλιακή έκρηξη είχε πρόσφατα την ευκαιρία να φωτογραφίσει διαστημικό σκάφος της NASA που παρακολουθεί συνεχώς το φωτεινό άστρο καθώς βρίσκεται σε τροχιά γύρω του.
Η εντυπωσιακή εικόνα, η οποία χαρακτηρίστηκε από τη NASA ως «εικόνα της ημέρας» για τις 28 Μαρτίου, δείχνει να προεξέχει από τον Ήλιο ένας λεπτός συνδυασμός των σούπερ-καυτό πλάσμα και μαγνητικά πεδία, ωστόσο αμέσως μετά έσκασε στέλνοντας τόνους υλικού στο διάστημα.
Οι επιστήμονες της NASA ονόμασαν την συγκεκριμένη ηλιακή καταιγίδα μία «Χαριτωμένη έκρηξη» η οποία συνέβη στις 16 Μαρτίου και συνελήφθη από το Παρατηρητήριο
Solar Dynamics του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, το οποίο καταγράφει την επιφάνεια του ήλιου σε υψηλή ευκρίνεια.
«Μια ηλιακή προεξοχή άρχισε να δημιουργείται και τελικά έσκασε με ένα χαριτωμένο κύμα σε λίγο λιγότερο από τέσσερις ώρες» δήλωσαν ερευνητές της NASA μιλώντας για την εικόνα. «Η εικόνα συνελήφθη σε ακραίο υπεριώδες φως. Ένα μεγάλο σύννεφο των σωματιδίων φαίνεται να αιωρείται πάνω από την επιφάνεια του Ήλιου πριν ξεθωριάσει.»

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις