ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Επιτέλους! Οι τιμές πέφτουν.

Σε συνέντευξή του σήμερα το μεσημέρι , ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς, παρουσίασε με επίσημα στοιχεία την πτώση των τιμών σε προϊόντα και αγαθά. Από τους σχετικούς πίνακες που παραθέτουμε προκύπτει ότι στην χώρα μας είναι η πρώτη φορά στα τελευταία 40 χρόνια που παρατηρείται τόσο θεαματική και σημαντική πτώση στις τιμές. Σημάδι ότι επιτέλους η Ελλάδα γίνεται φθηνότερη. 
Η θέση της χώρας έναντι τόσο της Ευρωζώνης (ΕΕ-17) όσο και του συνόλου της ΕΕ (ΕΕ-27) βελτιώνεται σημαντικά και σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, ιδιαίτερα κατά το 2ο εξάμηνο του 2012.
Δείτε ΕΔΩ όλα τα στοιχεία σε μορφή pdf
και σε αυτοτελείς πίνακες στο τέλος του κειμένου.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόνο στην Ελλάδα παρατηρείται πτώση στο δείκτη της διατροφής και των μη αλκοολούχων ποτών (-0,54%). Σε αντιδιαστολή, σε όλες τις χώρες της ΕΕ παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (Στην ευρωζώνη: +3,03%, στο
σύνολο της ΕΕ: +3,40%). Στον δε χειμαζόμενο από την κρίση ευρωπαϊκό νότο: Ισπανία +3,03%, Ιταλία +2,58%, Πορτογαλία +3,20%.
Ευχόμαστε και εις ... κατώτερα !!!
Α.Α.

1 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ουδέποτε στο παρελθόν έχει δοθεί στη δημοσιότητα πληρέστερη και αναλυτικότερη μελέτη για την εξέλιξη των τιμών.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις