ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η «τρίδυμη» αντιπολίτευση στον κ. Σαμαρά


Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι για τα ελληνικά δεδομένα, μια «νέου τύπου»  κυβέρνηση εθνικών συμμαχιών,  πολιτικών εκπτώσεων αλλά  και κομματικών συμβιβασμών.
Ως αναπόδραστη συνέπεια της ιδιομορφίας της,  η κυβέρνηση αυτή περικλείει στους κόλπους της την μείζονα αλλά και την ελάσσονα συμπολίτευση, η οποία περιστασιακώς θα μετατρέπεται και σε ελάσσονα αντιπολίτευση. 
Ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως έχει ήδη διανεμηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.
Με βάση την ανωτέρω παραδοχή ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στην δύσκολη θέση να αντιμετωπίζει
σχεδόν καθημερινώς, τρεις τουλάχιστον αντιπολιτεύσεις.
Η πρώτη και περισσότερο φθοροποιός αντιπολίτευση για τον πρωθυπουργό,  θα προέρχεται   από την μητσοτακική συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας.
Η μη υπουργοποίηση των δύο μελών της οικογενείας Μητσοτάκη, μπορεί σε πρώτο χρόνο να μην μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα συνοχής στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. αφού είναι αυτονόητο πως η παραμικρή αντιπολιτευτική κίνηση, έστω και με την μορφή διαρροών από το περιβάλλον Μητσοτάκη κατά του κ. Σαμαρά, θα είναι εξαιρετικά πρώϊμη, αν όχι άγουρη, και θα οδηγήσει τους συντελεστές της στο περιθώριο. 
Η αντιπολίτευση Βενιζέλου θα είναι μεθοδική, συνεχής αλλά θα καθορίζεται από το άγχος που προκαλεί ο περιορισμένος χρόνος που έχει στην διάθεσή του ο σπουδαρχίδης πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  για να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωθυπουργία. Το κομματικό παρελθόν του κ. Βενιζέλου μας πείθει περί των ανωτέρω.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση θα προκαλέσει χωρίς αμφιβολία πονοκεφάλους στην κυβέρνηση αλλά και στον ίδιο τον κ. Σαμαρά.  Όμως ο κ. Τσίπρας δεν θα θελήσει να εμποδίσει με πρακτικά μέσα το έργο της κυβερνήσεως,  δεδομένου ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μια διετία για να «κεφαλαιοποιήσει» τις αστοχίες και τα λάθη της κυβερνήσεως αλλά και την δυσαρέσκεια των πολιτών.

Τελικώς έχω την αίσθηση ότι ο κ. Κουβέλης, θα αποδειχθεί ο πλέον πιστός και ικανός συμπαραστάτης στο έργο της κυβερνήσεως επειδή δεν ενδιαφέρεται για την πρωθυπουργία, διακρίνεται από πολιτική εντιμότητα και σύνεση, χαρακτηριστικά που δεν διαθέτουν ούτε η κ. Μπακογιάννη ούτε ο κ. Βενιζέλος.
Τάσος Καρ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις