ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ηλεία

Μία νεκρή και ανυπολόγιστες ζημιές είναι ο έως τώρα απολογισμός από το χτύπημα της κακοκαιρίας στην Ηλεία, ενώ εκκενώθηκε και το νοσοκομείο του Πύργου. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Την ίδια ώρα μάχη δίνουν οι άντρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, για τον απεγκλωβισμό ατόμων από πλημμυρισμένες περιοχές. Στην περιοχή κατέφθασε ελικόπτερο
«σούπερ πούμα», για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των κατοίκων, από τις κατολισθήσεις. Υπάρχουν τεράστιες καταστροφές στα δίκτυα υποδομών, σε αγροτικές καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο, καθώς και στις περιουσίες κατοίκων στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Τα προβλήματα όμως δε σταματούν εκεί, καθώς πλημμύρησε εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και το νοσοκομείου του Πύργου. Ειδικότερα έχουν πλημμυρίσει οι υπόγειοι χώροι του ιδρύματος και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να υποστούν ζημιές ιατρικά μηχανήματα, η γεννήτρια παροχής ρεύματος του νοσοκομείου, καθώς και όποιο άλλο νοσοκομειακό υλικό είναι αποθηκευμένο. Πάντως, στο υπόγειο του νοσοκομείου υπάρχουν συνεργεία, προκειμένου να κάνουν απάντηση των υδάτων, αλλά και να διασώσουν από τα νερά το ιατρικό υλικό.

Στις πληγείσες περιοχές βρίσκεται ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, και έχει ήδη ενημερώσει τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρο Μπούφη, και τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσο Αποστολόπουλο, για την κήρυξη των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
http://www.iefimerida.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις