ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ευρωπαϊκό embargo στο Ιράν

Όπως γράφαμε στις 9 Ιανουαρίου, ΕΔΩ, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως κατέληξαν σε συμφωνία για την επιβολή πετρελαϊκού εμπάργκο στο Ιράν. Η απόφαση εγκρίθηκε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες, τα μέτρα περιλαμβάνουν την άμεση επιβολή εμπάργκο σε νέα συμβόλαια για αργό πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου, ενώ θα επιτραπεί τα ήδη υπάρχοντα
συμβόλαια να ισχύσουν μέχρι τον Ιούλιο.
«Είμαι βέβαιος ότι σήμερα η ΕΕ θα δώσει μια αποφασιστική απάντηση στην άρνηση του Ιράν να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της, σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, μιλώντας πριν από τη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.
Ο πετρελαϊκός τομέας αντιστοιχεί στο περίπου 90% των ιρανικών εξαγωγών στην ΕΕ. Η Ευρώπη είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου από το Ιράν μετά την Κίνα (αγοράζει περίπου το 20% του πετρελαίου που εξάγει η χώρα).
F.I.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις