ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Το ελικόπτερο ήταν μια κάποια λύση!

Αν το ΠΑΣΟΚ επιλέξει να προστατέψει τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου τότε θα σβηστεί οριστικά από τον εκλογικό χάρτη. Αυτό θα συμβεί γιατί θα έχει ταυτιστεί με ένα αυταπόδεικτο πλέον τραγικό ιστορικό λάθος. Υπάρχει ακόμη χρόνος να αποτινάξει από πάνω του το λάθος κουρεύοντας πολλά στελέχη του και επιστρέφοντας στις ρίζες του ολοταχώς. Το χειρότερο σενάριο θα είναι να οχυρωθεί πίσω από ένα 14% της κοινωνίας επιλέγοντας τον διχασμό “εμείς” και οι άλλοι, όπου το “εμείς” θα αφορά
πλέον τους μειοψηφικούς οπαδούς μιας πολιτικής οικογένειας.
Τα αποκομμένα από την κοινωνία στελέχη πρέπει να αντιληφθούν τι γίνεται στα μεσαία και στα χαμηλά της κοινωνίας και την δυναμική που έχει αναπτυχθεί. Η κοινωνία έχει βγάλει συμπεράσματα, τα οποία εύχεται να έρθει η έρευνα του εισαγγελέα και της βουλής να καλύψει και να αποδείξει παράγοντας απτά αποτελέσματα! Σε αυτά τα κομμάτια της κοινωνίας δημιουργείται ήδη ανακούφιση, αλλά και -λόγω εμπειρίας από τις εξεταστικές- ανησυχία για πιθανή συγκάλυψη.
Για την ακρίβεια τυχών αποτυχία της βουλής -πλέον- να στοιχειοθετήσει κατηγορία, δεν θα μετρήσει ως αθώωση άλλα ως συγκάλυψη. Η Λαϊκή ετυμηγορία έχει βγει.
Και αν υπάρχει ακόμη το τεκμήριο της αθωότητας για την δικαιοσύνη, στην πολιτική και στο λαό αυτά είναι κουραφέξαλα! Το τεκμήριο της αθωότητας δεν απέτρεψε την απώλεια έλεγχου, και στην συνέχεια την παραίτηση Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου είναι πολιτικά τελειωμένοι. Περαιτέρω οι ίδιοι κάνουν το λάθος και παραμένουν στην πολιτική δημιουργώντας στόχο και τρέφοντας την οργή.
Εδώ δεν μιλάμε για βρώμικο 89 αλλά για μια βιβλική καταστροφή στην οποία το 99% του λαού είναι θύματα και όλοι έχουν άποψη. Στην Βουλή αυτή η άποψη απλώς θα παγιωθεί. Εδώ δεν μιλάμε για λίγα πακέτα πάμπερς με κάποια εκατομμύρια μέσα, και σχεδόν κανέναν χαμένο, πάρα μόνο την ηθική τάξη.
Μιλάμε για ένα μνημόνιο που κόστισε μέχρι τώρα το 1/5 του εθνικού πλούτου της χώρας, κατάστρεψε επιχειρήσεις και οικογένειες, οδήγησε σε μετανάστευση και αυτοκτονίες διπλασίασε την ανεργία, ενώ η καταστροφή συνεχίζεται με απροσδιόριστο ακόμη βάθος.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ -όσα έχουν ακόμη επαφή με την πραγματικότητα- πρέπει να δουν γύρω τους ότι το ΠΑΣΟΚ είμαι πλέον χωρίς φίλους. Ότι ο τρόπος επικοινωνίας έχει αλλάξει από την εποχή της κρατικής ΕΡΤ. Ότι κανένας από όσους ενεπλάκησαν σε εξεταστικές δεν σώθηκε πολιτικά. Ότι η απώλεια ελέγχου που οδήγησε στην παραίτηση Παπανδρέου πυροδοτήθηκε από την λαϊκή ετυμηγορία.
Να τα δουν όλα αυτά και να αντλήσουν εμπειρία από το τι έπαθαν κόμματα και πρόσωπα που έφεραν το ΔΝΤ στην χώρα τους, καθώς θα αντλήσουν χρήσιμα συμπεράσματα.
Το Ελικόπτερο κύριο ήταν μια λύση αλλά ο ΓΑΠ αποχώρησε από την πρωθυπουργία πριν η λαϊκή οργή φέρει το ελικόπτερο πάνω από το Μαξίμου, αλλάζοντας μερικά καρέ από το έργο από αλλά όχι το σενάριο. Όπως και αν έχει το Game over για το ΠΑΣΟΚ είναι κοντά, αλλά είναι στο χέρι του ΠΑΣΟΚ να αποτρέψει το τέλος του.
http://papaioannou.wordpress.com/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις