ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Το έσχατο ιδεολόγημα του νεο-Παπανδρεϊσμού είναι ο αντιπασοκισμός.

Ο Παπανδρέου μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται στην γνωστή λαϊκιστική τάση του αυτομαστιγώματος. Μια στάση που -όσο θυμάμαι- χαρακτηρίζει τις περιόδους αμέσως μετά από ήττα και είναι διαλυτική κάθε ψυχολογίας. Στην συνέντευξη του στην REAL NEWS θα πει:
Την ψυχή μας την χάσαμε κάθε φορά που ταυτιστήκαμε με την εξουσία, τις καρέκλες. Κανένας, όμως, δεν μπορεί να σηκώνει την σημαία του ΠΑΣΟΚ, την σημαία της αλλαγής για να προστατέψει τα ιδιοτελή του προνόμια. Το ΠΑΣΟΚ γυρίζει στις αρχές και αξίες του”.
Ως εδώ ο λόγος είναι πλήρως ενδοσυνεδριακός και μια δίνει μια γεύση από την επερχόμενη συνδιάσκεψη.… και συνεχίζει

Ποτέ δεν ήταν αξία ένα ρουσφέτι στο δημόσιο. Ποτέ δεν ήταν αξία η ανισότητα στη μισθοδοσία ή στην σύνταξη. Ποτέ δεν ήταν αξία η αυθαιρεσία, η αδιαφάνεια ή η ανομία. Σε τελική ανάλυση, ποια είναι η ψυχή του ΠΑΣΟΚ, κ. Σκουρή; Αυτή, που ορισμένες φορές στο παρελθόν αλλοιώσαμε, για να διατηρήσουμε την εξουσία;
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρόεδρος μιλά ανοικτά για εξαγορά συνειδήσεων και ψήφων…
Σχόλιο: Πιθανότατα η γνωστή αδυναμία του Παπανδρέου να παρακολουθήσει μια ιδεολογική κουβέντα στα ελληνικά, δεν του επέτρεψε 30 χρόνια στην Ελλάδα να αντιληφθεί ότι την ιδεολογική κυριαρχία την έχει το ΠΑΣΟΚ, και ότι όλες οι μεγάλες ιδέες στην χώρα ξεπήδησαν από εδώ. Κάτι που ακόμη και σήμερα συμβαίνει σε ένα ευρύτερο κέντρο-αριστερό χώρο αλλά δυστυχώς για αυτόν είναι στα Ελληνικά.
Δυστυχώς η ηγεσία μας είναι διανοητικά πτωχή και φοβισμένη. Μπροστά στην ευθύνη της για την κατάντια της χώρας απαξιώνει διανοητικό κεφάλαιο και ιστορική κληρονομία και προσβάλει έναν ολόκληρο λαό.
Ο Πρόεδρος -που τιμήθηκε από αυτό τον λαό- σήμερα υιοθέτει πλήρως την γραμμή Μιχελάκη και παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ σαν κάποια σέχτα που νέμεται προνομία και εξουσία. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση Παπανδρέου - Μιχελάκη καθώς…κανένα κομματικό στέλεχος της ΝΔ δεν θα μπορούσε να τα πει καλύτερα.
http://papaioannou.wordpress.com/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις