ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Απέναντι στο αβγό του Νέου Κόσμου: Κολόμβοι ἤ κότες;

Ανοιχτή Επιστολή
κύριο Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
κυρία Αλέκα Παπαρήγα, Πρόεδρο Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.
κύριο Γιώργο Καρατζαφέρη, Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.
κύριο Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρο Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
κύριο Γιάννη Δημαρά, Πρόεδρο του Άρματος Πολιτών
κύριο Φώτη Κουβέλη, Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς
κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας

κυρίες και κύριοι Πρόεδροι,
τις δραματικές διαστάσεις της πολλαπλής κρίσης που πλήττει την Χώρα μας, τις τονίζετε και τις προβάλλετε σε όλους τους λόγους σας, στους οποίους προειδοποιείτε για
τις επερχόμενες δυσκολίες, διατυπώνετε η καθεμιά και ο καθένας σας τις προτάσεις των Κομμάτων σας και καυτηριάζετε τις παραλείψεις, τα λάθη, τις αδυναμίες ή και την ανικανότητα της Κυβερνήσεως.
Της Κυβερνήσεως, που με παραπλανητικό τρόπο κατέκτησε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία πριν από 22 μήνες, και έκτοτε υποθηκεύει το μέλλον του τόπου, φυλορροώντας σε κάθε σημαντική ψηφοφορία στην Βουλή.
Είναι πανθομολογούμενο πως η παρούσα σύνθεση του Κοινοβουλίου μας ευρίσκεται σε προφανή – προφανέστατη δυσαρμονία προς την λαϊκή βούληση.
Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις δείχνουν πως, μετά τις θερινές διακοπές, θα επιχειρηθεί «εκτόνωση» της έντονης λαϊκής δυσαρέσκειας (ἤ μάλλον αγανάκτησης) με τον ευτελισμό, μέσω ανώδυνων διλημμάτων και τεχνητών πολώσεων, του (επί 37 χρόνια τελούντος σε αχρησία) δημοψηφισματικού θεσμού.
Η ανάγκη να εκφραστεί ΤΩΡΑ ο Λαός αποτελεί πλέον ΟΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.
Είναι βέβαιο πως αυτή η Κυβέρνηση θα επιθυμούσε οι εκλογές να διενεργηθούν το αργότερο δυνατόν – στην εκπνοή της τετραετίας της ἤ …και μεταγενέστερα (αν μπορούσε να βρεθεί «συνταγματικά αποδεκτή» ερμηνεία…).
Το συμφέρον όμως της Δημοκρατίας ΚΑΙ της Κοινωνίας μας ΑΠΑΙΤΕΙ την διενέργεια των εκλογών το ταχύτερο δυνατόν – ΤΩΡΑ!
Και αυτό μπορείτε όχι απλώς να το ζητήσετε (και να εισπράξετε είτε μια ευγενική άρνηση είτε μια πάγκαλη λοιδορία), αλλά να το ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ.
Καταθέτοντας στο Προεδρείο της Βουλής (κατά την επικείμενη -22 Αυγούστου- επανέναρξη των εργασιών της) τις ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ των Κοινοβουλευτικών Ομάδων σας ΚΑΙ των αναπληρωτών τους!
Και μην φοβηθείτε τις αναμενόμενες κυβερνητικές «κατηγορίες» και τις κατευθυνόμενες μιντιακές στρεβλώσεις περί (δήθεν) «προσβολής των θεσμών».
Οι ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ θα υποβληθούν για την προστασία και την επιβίωση της Δημοκρατίας, για την συντεταγμένη έκφραση του Λαού, για την αναβάπτιση του Κοινοβουλίου – κι αυτό δεν αποτελεί «προσβολή των θεσμών» (όπως, π.χ., η «προεδρολογία» η οποία είχε αναπτυχθεί ένα χρόνο πριν από την προεδρική εκλογή του 2010).
κυρίες και κύριοι Πρόεδροι,
Κάθε περαιτέρω παραμονή στην παρούσα σύνθεση του Κοινοβουλίου, μ’ αυτή την Κυβέρνηση, ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ με ΣΥΝΕΝΟΧΗ! Μπορείτε να φέρετε στο προσκήνιο τον μόνο αρμόδιο και υπεύθυνο να δώσει την ΛΥΣΗ! Μπορείτε να δώσετε τον λόγο (και την ευθύνη) στον ίδιο τον Λαό! Αν πραγματικά το επιθυμείτε αυτό ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ!
οπωπητήρ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις