ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Πλήρης η αποτυχία της κυβέρνησης στα οικονομικά της χώρας!

Στα 15,513 δις ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού στο επτάμηνο του 2011, έναντι του νέου στόχου 16,475 δις ευρώ που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο!
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 26,847 δις ευρώ και περιορίζεται η μείωσή τους έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010 σε 6,4% από 8,3% στο α΄ εξάμηνο.  Προσέξτε πως πάει να δικαιολογήσει το Υπουργείο Οικονομικών την υστέρηση!

Λέει (για μια ακόμα φορά) ότι η ύφεση (!), κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, λες και δεν ήξεραν οι ίδιοι τι μέτρα έφερναν και που οδηγούσαν . . .Επιπλέον, οφείλεται στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών.
Συνεπώς, το 2010 θα πήρε ώθηση από τα τέλη κυκλοφορίας που δόθηκαν όλα μαζί μέχρι τέλη του 2010. Το γεγονός ότι ο κοσμάκης κατέθεσε μαζικά πινακίδες και δεν αγοράζει κανείς καινούργια δεν τους λέει κάτι, ούτε καν τους περνά από το μυαλό!
Τρίτον, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης (!) φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου. Δηλαδή, είμασταν ”ευνοημένοι” που είχαμε εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ και δεν πληρώσαμε φόρο ή που οικογενειάρχες με αυξημένα έξοδα ζήτησαν αποδείξεις και πήραν – δικαιωματικά – επιστροφή!
Τέταρτον, στη μείωση των εισοδημάτων! Γι’ αυτό το θέμα δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο. Ακόμα και οι μαθητές δημοτικού που ξέρουν απλούς υπολογισμούς γνωρίζουν τα αποτελέσματα του περιορισμού της οικονομικής δυνατότητας των Ελλήνων πολιτών.
Τέλος, στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών. Αυτά δηλαδή, που άφησαν εσκεμμένα στον αέρα τόσα χρόνια.
Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 7,1% έναντι του 2010. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως:
• στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 1.305 εκατ. €
• στις αυξημένες επιχορηγήσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές κατά 1.691 εκατ. ευρώ,
• στον ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας κατά 301 εκατ. ευρώ και
• στα νοσοκομεία κατά 779 εκατ. ευρώ (535 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των προμηθειών του έτους 2011 και 244 εκατ. ευρώ για την καταβολή οφειλών από προμήθειες παρελθόντων ετών).
Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,7% ή κατά 1.350 εκατ. €, κυρίως λόγω των αυξημένων επιχορηγήσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία (κυρίως στον ΟΓΑ κατά 411 εκατ. ευρώ και στο ΙΚΑ κατά 1.217 εκατ. ευρώ), στον ΟΑΕΔ κατά 301 εκατ. ευρώ και στα νοσοκομεία κατά 535 εκατ. ευρώ.
Με άλλα λόγια, οι αύξηση της ανεργίας έχει μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, συνεπώς έσοδα γι’ αυτά μηδενικά! Οι απαιτήσεις αυξημένες, ενώ η ..ρεμούλα άφθονη. Παρόλ’ αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα αντιαναπτυξιακά που στο μόνο που οδηγούν, είναι στην ύφεση και στην οικονομική καταστροφή.
Σαν να το κάνουν ..επίτηδες! (σ.σ. μήπως το κάνουν επίτηδες;;  Δεν ξέρω, απλώς διερωτώμαι....)
http://olympia.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις