ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΣΧΟΛΙO ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Η ομιλία του κ. Παπανδρέου προ της ψηφίσεως του προϋπολογισμού από την Βουλή, είχε ορισμένα στοιχεία που νομίζω ότι πρέπει να σχολιάσω.
***Επέμεινε στην αναγκαιότητα δημιουργίας ευρωομολόγου και στην ανάληψη πρωτοβουλιών από τον ίδιο, για την συλλογή υπογραφών. Πέραν της όποιας χιουμοριστικής διαθέσεως, με την οποία και ο γράφων έχει αντιμετωπίσει το θέμα της συλλογής υπογραφών, μού προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση μία «περίεργη» πρόταση του κ Παπανδρέου. Είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός, ότι σε περίπτωση αποτυχίας της προσπαθείας του για το ευρωομόλογο, θα αναγκαστούμε να αναζητήσουμε συμμαχίες στην περιφέρεια της Ευρώπης, στα Βαλκάνια κλπ. Πολύ φοβούμαι ότι αυτή η αναφορά του πρωθυπουργού, είναι βούτυρο στο ψωμί του Γερμανογαλλικού άξονα, που εδώ και χρόνια έχει εκφράσει τις προθέσεις του, για την διαμόρφωση μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων. Μιας Ευρώπης με πλούσιο βορρά και φτωχό νότο.
Κατά τα λοιπά η ομιλία του κ. Παπανδρέου δεν είχε κάτι άλλο ουσιαστικό να προσφέρει στους 156 χειροκροτητές του, αντιθέτως μάλιστα ακούστηκαν από το στόμα του πολλές ανακρίβειες, και ακόμη περισσότερα ψεύδη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συνειδητή και βάναυση κακοποίηση της πραγματικότητος στο θέμα της διαρκείας του μνημονίου. Είπε ο κ. Παπανδρέου ότι το 2013 τελειώνει το μνημόνιο. Για την αποκατάσταση της τάξεως και της αληθείας παραπέμπουμε σε σχετικό δημοσίευμα (ΕΔΩ) της «ΦΙΛΟΤΙΜΙΑΣ» που περιέχει τα συγκεκριμένα αποσπάσματα από το μνημόνιο, με τον χρονικό ορίζοντα των δράσεων.
Είχε όμως και μια πρωτοτυπία η ομιλία του κ. Παπανδρέου. Από του βήματος της Βουλής έφερε τα πάνω-κάτω, στην Ελληνική γραμματική. Δημιούργησε μόνος του, νέο γραμματικό κανόνα : τον ενεστώτα διαρκείας.  Κατά τα άλλα, μηδέν εις το ΠΗΛΙΚΙΟΝ.....
F.I.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις