ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Ομνύω πίστιν εις τας Μεγάλας Δυνάμεις…

Αναζητώντας παλαιά ιστορικά έγγραφα, ανακάλυψα μια επιστολή του Βασιλέως Αλεξάνδρου, με χρονολογία Ιουνίου 1917. Σε αυτήν την επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε μάλιστα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο Ανώτατος Άρχων της Ελλάδος, δηλώνει πίστη και υπακοή στις «Μεγάλες Δυνάμεις» για το καλό του Έθνους. Βεβαίως, οι συνέπειες αυτής της υποταγής στα κελεύσματα των Μεγάλων Δυνάμεων είναι γνωστές από την ιστορία. 

Πέρασε σχεδόν ένας αιώνας και σήμερα οι συνθήκες έχουν αλλάξει, δεν υπάρχουν πια γραπτοί όρκοι υποταγής και ομολογία πίστεως προς τις «Μεγάλες Δυνάμεις» αφού, όπως είναι γνωστό τοῖς πᾶσιν, αρκούν

ένα ἤ δύο ταξίδια στην Ουάσιγκτων και στο Βερολίνο, για να υποβάλλουν τα διαπιστευτήριά τους οι κυβερνώντες ἤ αυτοί που προετοιμάζονται να κυβερνήσουν την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα και οι επιπτώσεις αυτών των πολιτικών υποταγής και δουλοφροσύνης διαχρονικά, έπληξαν καίρια την Εθνική Αξιοπρέπεια και Κυριαρχία, και, αναπόδραστα οδήγησαν σε απώλεια Ελληνικών εδαφών και θαλασσών, σε επανειλημμένες χρεοκοπίες και διηνεκή οικονομική επιτροπεία. 

Εσχάτως, παριστάμεθα μάρτυρες του ιδίου σκηνικού, ευτελισμού της χώρας και των Ελλήνων πολιτών, με την ενδοτικότητα των Κυβερνήσεων στα Εθνικά θέματα, με την πολιτική του στρουθοκαμηλισμού έναντι των προφανών επιδιώξεων της Τουρκίας, με τον οικονομικό στραγγαλισμό των Ελλήνων και βεβαίως με την αποψίλωση της Δημοσίας περιουσίας. Αφού λοιπόν εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε ἤ δεν θέλουμε να αντιληφθούμε τα διδάγματα από την ιστορία μας, αφού αρνούμαστε πεισματικά να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Οδυσσέα με τις σειρήνες, να κλείσουμε δηλαδή τα μάτια μας και τα αυτιά μας στην ευνουχισμένη «ενημέρωση» και στις προπαγανδισμένες ειδήσεις, αφού κάθε φορά η εκλογική μας προτίμηση έχει ως γνώμονα το «Δυοῖν κακοῖν προκειμένοιν τὸ μὴ χεῖρον βέλτιστον», είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε ξανά και ξανά το παρελθόν μας. 

Γ.Δ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις