ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ακρίδες πλακί - κάμπιες στην Τιβί

20/8/2007. Συνάντηση του ΓΑΠ με τους υποψήφιους βουλευτές του. Ο Λιάγκας ήταν ένας από αυτούς. Καταναλώστε την εικόνα υπεύθυνα.
Συνταγές με έντομα; Ψητές προνύμφες; Βελουτέ γρυλλόσουπες και ακρίδες γιαχνί; Αν έχεις δει πρωινάδικο τα αντέχεις...
Στην Espresso της Δευτέρας πήραμε μια δυσάρεστη γεύση από την Ευρώπη του μέλλοντος και από τα μενού που θα προσφέρουν εστιατόρια από την Στοκχόλμη μέχρι τη Δαλαμανάρα Αργολίδος κι από το Δουβλίνο μέχρι το Καστελόριζο. Το ανησυχητικό άρθρο τιτλοφορείτο «Σοκ με απόφαση της Κομισιόν
- Κρέας Φράνκενστάιν – μυρμήγκια λεμονάτα, σούπα γρύλου και κεφτεδάκια ακρίδας». Μεταξύ άλλων, το ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες ανέφερε τα εξής: «Η σωστή μαρινάδα για το μυρμήγκι, οι οδηγίες για τους βαθμούς στους οποίους πρέπει να ψηθεί η προνύμφη για να μπει στο ριζότο και η πυκνότητα του ζωμού στη σούπα γρύλου θα είναι πλέον βασικές γνώσεις μαγειρικής, αφού στο πιάτο του μέσου Ευρωπαίου, με την επίσημη απόφαση της Ε.Ε., από τις 14 Οκτωβρίου θα μπουν από έντομα και φύκια, μέχρι κρέας που δεν θα έχει προκύψει από το σφαγείο αλλά από... κύτταρα στο εργαστήριο».
Χάλια η μυρμηγκοφαγία αλλά υπάρχουν και χειρότερα! Το απέδειξε η Espresso της Τρίτης.

Τζουζέπε Βέρτης

«Η πιο κιτς (πρωινή) πρεμιέρα του κόσμου. Κακέκτυπο του Δελφιναρίου Λιάγκας και Σκορδά», αναφερόταν στο πρωτοσέλιδο της Espresso την επομένη της αποκαλύψεως περί θεσμοθετημένης ευρωπαϊκής εντομοφαγίας. Εκεί, περιγραφόταν μια εικόνα μακράν απεχθέστερη των αρθροπόδων πανέ: «Η καθόλου εμπνευσμένη επιλογή της βασικής ομάδας να τραγουδήσει σε playback, με το ζευγάρι των κεντρικών παρουσιαστών να εμφανίζεται στο τέλος σαν άλλοι οικοδεσπότες τοπικών καλλιστείων, απέδειξε πως η τηλεόραση πλέον στερείται φρέσκων ιδεών και -κυρίως- γούστου».
Φυσικά, από τον κ. Λιάγκα και την ομάδα του δεν έχει κάποιος την απαίτηση να άδουν εν χορώ το Va Pensiero από την όπερα Nabucco του Verdi ούτε να διαθέτουν άποψη για τις αισθητικές διαφορές του κορινθιακού, ιωνικού και δωρικού ρυθμού. Σκέφτονται όπως τους ακούμε και πράττουν όπως τους βλέπουμε.
Όμως, για τις λιάγκειες εμπνεύσεις, ως επιπλέον ελαφρυντικό, πρέπει να πιστωθεί στον ξακουστό τηλεπαρουσιαστή η επίδοσή του στον πασοκισμό. Ας μην ξεχνάμε την υποψηφιότητά του με την πασοκάρα στις εκλογές του 2007.
  
Τις σακούλες εμετού ανά χείρας και δείτε!

adiavroxoi

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις