ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

40 χρόνια παραμύθια, 40 χρόνια ψέμματα, μια ζωή κορόϊδα

Δεν είναι μόνο βαρετοί, είναι και κουραστικοί, είναι και προβλέψιμοι. Είναι η τρίτη φορά από την αρχή του χρόνου που οι κάλπες μας καλούν για να λύσουμε το πρόβλημα της Ελλάδος. Όμως όσο βραχεία μνήμη και να διαθέτει ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος δεν μπορεί παρά να θυμάται τους επίδοξους σωτήρες του, ολημερίς και ολονυχτίς στα τηλεπαράθυρα να υβρίζουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους, να κραυγάζουν προκειμένου να πείσουν, να
εκλιπαρούν για μια ψήφο και βεβαίως να προσβάλλουν την νοημοσύνη και την αισθητική των πολιτών. 
Έτσι και σε αυτήν την προεκλογική περίοδο τα μόνα «αδιάσειστα» επιχειρήματα των εκπροσώπων των κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών, είναι η εμμονική αναφορά και ο στιγματισμός των αντιπάλων  για τα υπαρκτά ή ανύπαρκτα λάθη και αβελτηρίες του παρελθόντος. Με νοοτροπία μπακάλη, αν όχι λογιστάκου τρίτης κατηγορίας, αναλίσκονται σε επίδειξη γνώσεων απλής αριθμητικής στα «φιλόξενα» τηλεοπτικά κανάλια. Προσθέσεις, αφαιρέσεις, πολλαπλασιασμοί και διαιρέσεις δισεκατομμυρίων τα οποία χάθηκαν από τις «κακές» κυβερνήσεις των αντιπάλων ή εξοικονομήθηκαν από τις «καλές», τις δικές τους κυβερνήσεις. 
Η πολιτική  αλητεία μάλιστα,  φθάνει στο απόγειό της όταν οι χθεσινοί αλλά και οι αυριανοί κυβερνήτες μας –πρόκειται έτσι κι’ αλλιώς περί των ιδίων προσώπων–  με στόμφο Βορίδη, διαλεκτική Γεωργιάδη, λογοδιάρροια Βενιζελική και δείκτη νοημοσύνης ΓΑΠ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα μνημόνια δεν έφεραν την κρίση, αλλά η κρίση έφερε τα μνημόνια. Βρε πολιτικά αποβράσματα, αν έχουν έτσι τα πράγματα, τότε ποιος έφερε την κρίση;; Οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ ή μήπως επειδή το ψωμί πωλείται στους φούρνους και όχι στα περίπτερα και στα βενζινάδικα;;;
Αϊ σιχτίρ από ‘κει, παλιάνθρωποι, απατεώνες που καταστρέφατε συστηματικά εδώ και 40 χρόνια έναν λαό μόνο και μόνο με αντάλλαγμα το βουλευτιλίκι που σας το εξασφάλιζε η δουλικότητα απέναντι στον ξένο παράγοντα και η τυφλή υπακοή στα βάσει σχεδίου κελεύσματά του.
Αλλά και εσείς ανόητοι έλληνες ψηφοφόροι δεν πάτε πίσω. 40 χρόνια παραμύθια, 40 χρόνια ψέμματα, μια ζωή κορόϊδα, πνίγεστε  στα θολά και βρώμικα νερά των καναλιών. Και τώρα, "Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα..."
Δ.Μ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις