ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ: Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος!

Κούρεμα του Χρέους κατά 30%, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Έκθεση Βιωσιμότητας που εκδόθηκε πριν από λίγο.
Σύμφωνα με την Έκθεση, το ΔΝΤ προβλέπει ότι το Χρέος της χώρας θα βρίσκεται στο 150% του ΑΕΠ το 2020 και κοντά στο 140% του ΑΕΠ ΤΟ 2022. 
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος για την τριετία 2015-2018
θα φθάσουν τα 50 δισ. ευρώ και εκτιμά ότι είναι αναγκαίο ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας ύψους τουλάχιστον 36 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Το ΔΝΤ θεωρεί ότι εξαιτίας της εύθραυστης δυναμικής που παρουσιάζει το Δημόσιο Χρέος απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις μεταξύ των πιστωτών της χώρας προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει να επεκταθεί η περίοδος χάριτος που έχει παραχωρηθεί για τα δάνεια του Μνημονίου στα 20 χρόνια και σταδιακή αποπληρωμή των δανείων που έχει χορηγήσει η ΕΕ στα 40 χρόνια.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά στην περίοδο 2012-2014, για την οποίαν αναφέρει ότι "αν το πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί κατά τα συμφωνηθέντα τον Νοέμβριο του 2012, δεν θα υπήρχε λόγος αναδιάρθρωσής του"
Διαβάστε την έκθεση ΕΔΩ 

1 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσατε να την έχετε μεταφρασμένη για να καταλάβει ο κόσμος ότι άλλα γράφει η έκθεση και άλλα εμφανίζετε εσείς και ο Τσίπρας με την γνωστή αποσπασματική υπογράμμιση. Γιατί δεν τη δημοσιεύετε ολόκληρη και μεταφρασμένη;

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις