ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Νάτος, νάτος ο (νέος) αρχηγός. Καμαρώστε τον

 

Νίκος Δένδιας

Βουλευτής Β' Αθηνών, Νέα Δημοκρατία

dendias.gr
 

ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη


Φίλες και φίλοι,
Στις 5 Ιουλίου καλούμαστε να πάρουμε μια ιστορική απόφαση.
Το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ που θα επιλέξουμε στο δημοψήφισμα δεν αφορά κάποια συγκεκριμένη συμφωνία, ούτε συγκεκριμένα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές.
Το πραγματικό δίλημμα είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Οι συνέπειες της ρήξης έχουν γίνει ήδη ορατές τις προηγούμενες ημέρες: κλειστές τράπεζες, αδυναμία καταβολής συντάξεων, πάγωμα της αγοράς, ανασφάλεια και φόβος. Όλα αυτά τα φαινόμενα είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των δεινών που θα αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία, εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αρνητικό.
ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής σημαίνει χρεοκοπία της
χώρας, έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σημαίνει κατάρρευση των τραπεζών και απώλεια καταθέσεων, αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων. Σημαίνει επιστροφή στη δραχμή, με συνεχείς υποτιμήσεις και τριτοκοσμικό πληθωρισμό που θα απαξιώσει το εισόδημα και την περιουσία όλων των Ελλήνων. Σημαίνει ελλείψεις σε βασικά αγαθά, όπως φάρμακα και καύσιμα. Σημαίνει κλείσιμο επιχειρήσεων, εκτίναξη της ανεργίας και της φτώχειας, πο θα πλήξει περισσότερο τους οικονομικά αδύναμους.
ΟΧΙ σημαίνει ότι η χώρα μας θα μείνει απροστάτευτη απέναντι στα αυξανόμενα κύματα της παράνομης μετανάστευσης και απέναντι στις όποιες γεωπολιτικές προκλήσεις και απειλές.
Η επιλογή του ΝΑΙ δεν θα σημάνει επίλυση όλων των προβλημάτων μας. Ο δρόμος θα συνεχίσει να είναι δύσκολος, αλλά δεν θα οδηγεί στο γκρεμό.
Ψηφίζοντας ΝΑΙ διασφαλίζουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Που παρ’ όλες τις αδυναμίες και τα προβλήματά της, είναι η μόνη οικογένεια και η μόνη ασπίδα προστασίας που διαθέτει η χώρα μας, μέσα σε ένα σκληρό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
Όλοι οι άλλοι φίλοι της χώρας μας, πραγματικοί ή φανταστικοί, πέρα από τη συμπάθεια και τις συμβουλές τους, δεν μας προσέφεραν οτιδήποτε για ν’ αντιμετωπίσουμε τις χρηματοδοτικές μας ανάγκες.
Ψηφίζοντας ΝΑΙ διασφαλίζουμε την επιστροφή στην ομαλότητα και τη δυνατότητα να διαπραγματευθούμε ξανά με τους εταίρους μας, διεκδικώντας στήριξη με καλύτερους όρους. Διασφαλίζουμε ότι δεν θα καταρρεύσουν οι τράπεζες και δεν θα χαθούν οι αποταμιεύσεις των πολιτών, ότι θα συνεχίσουν να καταβάλλονται μισθοί και συντάξεις.
Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για αποκατάσταση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και αντλούμε χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε. για την ανάπτυξη και τις αγροτικές επιδοτήσεις άνω των 40 δισ. € την περίοδο 2014-2020.
Φίλες και φίλοι,
Οι τραγικοί χειρισμοί της ανεύθυνης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την κοινοβουλευτική στήριξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, οδηγούν τον ελληνικό λαό στη διεξαγωγή ενός διχαστικού δημοψηφίσματος και την Ελλάδα – περίπτωση επικράτησης του ΟΧΙ – στη χειρότερη εθνική καταστροφή της μεταπολεμικής ιστορίας της.
Οι ευθύνες των δανειστών μας για το αδιέξοδο στο οποίο φτάσαμε είναι μεγάλες. Όμως η επιλογή του ΟΧΙ οδηγεί σε αυτοκτονία τη δική μας πατρίδα. Εμείς και τα παιδιά μας θα βιώσουμε τον εφιάλτη της χρεοκοπίας και όχι οι δανειστές μας.
Η ψήφος της Κυριακής μας δίνει τη δυνατότητα να αποτρέψουμε την εθνική τραγωδία. Είναι καθήκον μας απέναντι στην Πατρίδα και τα παιδιά μας.
Σας καλώ να συμμετέχετε στο δημοψήφισμα.
Σας καλώ να ψηφίσετε ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
ΝΑΙ σε μια Ελλάδα που θα μπορεί ξανά να ελπίζει.
Φιλικά,
Νίκος Δένδιας
Βουλευτής Β’ Αθηνών, Νέα Δημοκρατία

3 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, σε ποιά Στοά ανήκει;

Ανώνυμος είπε...

Στη Στοά του Κολλεγίου ( "ΑΝΔΡΑΣ ΤΡΕΦΩΝ" .....πολύ παλαιότερα δυστυχώς) !

Εάν θέλετε και άλλα …φανταχτερά ονόματα, θα τα βρείτε στο

http://profiltispolis.blogspot.gr/2012/02/blog-post_7276.html

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις