ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Υπονομεύεται η Κοινωνική Συνοχή των Ελλήνων

του κ. Δημήτριου Τσαϊλά, υποναύαρχου ε.α.
Ο σκοπός μιας σύγκρουσης είναι, σύμφωνα με την έννοια του, η επιβολή της θέλησής μας στον αντίπαλο. Αυτή είναι η θεμελιώδης ιδέα από την οποία ξεκινάμε πάντα όταν προσπαθούμε να εξηγήσουμε ακόμη και τον κοινωνικό χαρακτήρα του οποιουδήποτε πολέμου. Σήμερα στην πατρίδα μας βρισκόμαστε σε έναν ιδιότυπο
πόλεμο με οικονομικά χαρακτηρίστηκα που γίνεται προσπάθεια να κατακερματιστεί η κοινωνική συνοχή των ελλήνων. Γίνεται προσπάθεια να στραφούν οι διάφορες πολιτικοοικονομικές ομάδες η μία εναντίον της άλλης. Ο αντίπαλος δυστυχώς είναι δυσδιάκριτος και γι’ αυτό το λόγο αυτή η σύγκρουση είναι και δυσκολότερη. Για να αποτραπεί μια οδυνηρή ήττα απαιτείται συνδυασμός χαρισματικής ηγεσίας, κατάλληλης τακτικής, πατριωτισμός, αλλά κυρίως αυτό που είναι γνωστό ως ηθικό ή θέληση, που είναι τα βασικά συστατικά, με τα οποία θα αντιμετωπίσει ο λαός τον αντίπαλο, όσο ισχυρός και δόλιος είναι.
Το κέντρο βάρους της κοινωνίας, η θέληση για συνέχιση του αγώνα, είναι το κέντρο όλης της δύναμης από την οποία εξαρτώνται τα πάντα. Το μικρό εξαρτάται πάντα από το μεγάλο, το δευτερεύον από το σημαντικό και το συμπτωματικό από το ουσιώδες. Είναι χαρακτηριστικό διότι, είναι η ικανότητα από την οποία αντλούνται δυνάμεις ώστε να υπάρχει ελευθερία δράσης ή θέλησης για τη συνέχιση του αγώνα.
Ενώ ο ορισμός του κέντρου βάρους είναι αρκετά σαφής, η διάκριση του είναι δύσκολη υπόθεση.  Όμως σε μια εθνική εξέγερση, το κέντρο βάρους διαμορφώνεται από το πρόσωπο του ηγέτη και από την κοινή γνώμη. Για αυτό τον λόγο ο αντίπαλος θα κατευθύνει το πλήγμα του εναντίον αυτών. Το πλήγμα θα επαναληφθεί με επιμονή προς την ίδια κατεύθυνση.
Είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις τους,  αποκαλύφθηκαν πλέον ότι κτυπούν το κέντρο βάρους της ελληνικής κοινωνίας με μεθόδους προπαγάνδας για να επηρεάσουν  την κοινωνική συνοχή, που αφού την κατακερματίσουν επενδύουν στον φόβο του ελληνικού λαού, που σκοπό έχουν να τον μετατρέψουν σε άβουλα πλάσματα ώστε να τον ελέγχουνε.
Ο ρόλος του ηγέτη σε αυτό το κορυφαίο σημείο της επίθεσης, είναι να μετατρέψει τους ανθρώπους της κοινωνίας που ηγείται σε ενιαία ομάδα με σκοπό να αντιμετωπίσει με γενναιότητα τις εχθρικές επιθέσεις όσο σκληρές και αν είναι, να υπομείνει τις αναγκαστικές  δοκιμασίες και να αποτρέψει την απογοήτευση. Αυτή είναι μεταφορικά και η κεντρική ουσία της κοινωνικής συνοχής.
Διαφορετικοί άνθρωποι με ανόμοια κοινωνικοοικονομικά υπόβαθρα με ποικίλο μορφωτικό επίπεδο, αναμένεται να συστήσουν όχι μια συλλογή ατόμων, αλλά μια ομάδα μέσα στην οποία ο καθένας αγωνίζεται για την επιβίωση του συνόλου της κοινωνίας. Το σύνολο της κοινωνίας που λαμβάνει μέρος σε αυτή τη διαμάχη διαμορφώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα αυτού του πολέμου, αφού κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί σε ένα έθνος το δικαίωμα να αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις του για το συμφέρον του.
Από την πλευρά των πολιτών, μου έχει γίνει πεποίθηση πλέον ότι πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση απέναντι στον τεράστιο κίνδυνο του κατακερματισμού της  κοινωνικής συνοχής μας ή “ενός νέου Εθνικού Διχασμού ο οποίος μπορεί να υπερβεί σε αγριότητα και πολυπλοκότητα τους αντίστοιχους του 1915 και 1945”.
Υποναύαρχος (εα) Δημήτριος Ν. Τσαϊλάς ΠΝ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις