ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Στα χνάρια του Τσίπρα, ο Κάμερον !!!

Η επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης της Βρετανίας με την ΕΕ θα είναι σκληρή, αλλά η αποφασιστική νίκη των Τόρις στις κάλπες του έδωσαν την εντολή, δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον στους δημοσιογράφους πριν την «επίσημη πρώτη» στην κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών.
«Έχουμε εντολή, θα είναι δύσκολη προφανώς [η επαναδιαπραγμάτευση], αλλά έχουμε εντολή» τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος κέρδισε
απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα απόλυτη πλειοψηφία εδρών στο Κοινοβούλιο, έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ πριν στήσει κάλπες για δημοψήφισμα παραμονής ή εξόδου από την ΕΕ έως τα τέλη του 2017.
Ο ίδιος έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες για να συζητήσουν την επαναδιαπραγμάτευση που σχεδιάζει η Βρετανία, για την οποία έχει δηλώσει ότι θα ξεκινήσει σύντομα.
Η θέση του Βρετανού πρωθυπουργού ενισχύθηκε τη Δευτέρα με τη δήλωση του τέως προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο ότι βρίσκεται, μετά την επανεκλογή του, σε ισχυρότερη θέση για να αναδιαμορφώσει τις σχέσεις της Βρετανίας και πως η ΕΕ θα του έδινε κάποια απ' αυτά που θέλει.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις