ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Έχουν αντιληφθεί την ευρωξιπασιά μας και μας χορεύουν όπως θέλουν

Όποιος νομίζει ότι ολόκληρη Ευρωζώνη δεν μπορεί να δώσει κάποιες οικονομικές ανάσες στην Ελλάδα για να σταθεί στα πόδια της είναι μακριά νυχτωμένος. Το θέμα έχει να κάνει αποκλειστικά με πολιτικές σκοπιμότητες των ηγητόρων της Ευρωζώνης και κυρίως των Γερμανών. Εκεί ακριβώς είναι η ουσία.
Την ώρα που η ΕΚΤ δίνει νέο ζεστό χρήμα 60 δις το μήνα σε όλα τα κράτη της Ευρωζώνης (πλην της Ελλάδας), από τα οποία η Ελλάδα δικαιούται
1,2 δις το μήνα, την ώρα που η Γαλλία πήρε την τρίτη κατά σειρά αναβολή για να μειώσει το έλλειμμά της, αντί να καταβάλει πρόστιμο δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ στην Ελλάδα δεν δίνεται ούτε μέρα αναβολή, αντιλαμβάνεται και ο πιο αφελής ότι οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί. Δεν θέλουν να συνέλθει η Ελλάδα. Μας φέρονται με αυτόν τον επιδεικτικά απαξιωτικό τρόπο για κάποιους πολιτικούς λόγους και δυστυχώς έχουν αντιληφθεί ότι εμείς (και κυρίως η ελληνική ελίτ) είμαστε ευρωξιπασμένοι και έτσι μας κάνουν ό,τι θέλουν.
Η Ελλάδα είναι το καλύτερο φιλέτο της Ευρώπης. Διαθέτει από πλούσιους αρχαιολογικούς χώρους, υπέροχο κλίμα, τουριστικούς προορισμούς, εκπληκτική φύση, θάλασσες κ.λ.π. μέχρι ορυκτό πλούτο και υδρογονάνθρακες. Διαθέτει λοιπόν τα πάντα. Άσχετο αν εμείς δεν είμαστε σε θέση να τα εκτιμήσουμε όλα αυτά και να τα αξιοποιήσουμε και αυτό ακριβώς μας έφαγε.
Από τη στιγμή λοιπόν που οι δανειστές, με ηγέτες τους Γερμανούς, έπιασαν το πολύτιμο ψάρι στο αγκίστρι, είναι φυσικά αφελές να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια να το αφήσουν να φύγει. Εκτός και αν το ψάρι απαγκιστρωθεί, εννοείται με τραυματισμό που θα πονέσει, αλλά θα ζήσει όμως ελεύθερο.
Πέτρος Χασάπης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις