ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Βούρκωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος της ομιλίας του

Συγκινημένος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τελείωσε την ομιλία του για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του και κάλεσε τους βουλευτές να παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης. Όρθιοι τον χειροκρότησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Είμαστε σάρκα από τη σάρκα του λαού και θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους είπε ο κ. Τσίπρας. Είπε ένα δημόσιο «ευχαριστώ» στον Πάνο Καμμένο για τη συγκρότηση κυβέρνησης
εθνικής σωτηρίας και τόνισε ότι είναι ιστορική υποχρέωση η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο κ. Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του, σημείωσε πως «η ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας και η αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης αποτελούν τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», προσθέτοντας πως έχει πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και της ευθύνης που έχει αναλάβει.
Επίσης αναφέρθηκε στο όραμα μιας οικονομικά αυτοδύναμης Ελλάδας, η οποία «περνά μέσα από τις Συμπληγάδες της δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους», ωστόσο πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα κάνει το όραμα πραγματικότητα και με τη στήριξη του λαού θα οικοδομήσει μια Ελλάδα οικονομικά ανεξάρτητη.

Συνοψίζουμε τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού:
«Το όραμα μιας οικονομικά αυτοδύναμης Ελλάδας περνά μέσα από τις Συμπληγάδες της δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους
Θα οικοδομήσουμε μια Ελλάδα οικονομικά αυτοδύναμη και ανεξάρτητη, ισότιμο εταίρο στην ΕΕ
Δεν έχουμε δεσμεύσεις - Μόνη μας δέσμευση είναι να υπηρετήσουμε το συμφέρον του λαού μας, το εθνικό συμφέρον
Αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης να τηρήσει και να εφαρμόσει στο σύνολό τους τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις
Αδιαπραγμάτευτος πυρήνας της πολιτικής μας η δέσμευση αυτή - Είναι θέμα τιμής, αξιοπιστίας και σεβασμού της Δημοκρατίας
Εισπράττουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα από το ποιον ψήφισε στις εκλογές».
Τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.
Ο πρωθυπουργός αντί της γενικής παροχολογίας περιορίστηκε να ανακοινώσει μόνο τα εξής:
-μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης δηλαδή δωρεάν σίτιση, ηλεκτρικό ρεύμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
-επαναπρόσληψη μόνο των καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ. Ο αριθμός αυτός, μάλιστα, θα συμψηφιστεί με το όριο προσλήψεων που προβλεπόταν για το 2015
Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε περικοπές δαπανών στο κράτος με πρώτο κατάργηση προνομίων βουλευτών. Οπως είπε:
-Μειώνεται κατά 30% το προσωπικό στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά 40% η φρουρά του πρωθυπουργού
-Θα πωληθεί το ένα από τα τρία πρωθυπουργικά αεροσκάφη,
-Θα μειωθεί ο αριθμός των συμβούλων στα υπουργεία, και
-Θα εξεταστεί από την Πρόεδρο της Βουλής η κατάργηση του δικαιώματος των βουλευτικών αυτοκινήτων
Ενα μέρος εξαγγελιών και μέτρων θα αφορά το διάστημα έως το τέλος Ιουνίου, όσο δηλαδή θα διαρκεί το πρόγραμμα γέφυρα που ζητεί η κυβέρνηση και το δεύτερο σκέλος θα εκτείνεται σε βάθος χρόνου και έως την ολοκλήρωση της τετραετίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι με την τμηματική αυτή παρουσίαση, να δείξει στους εταίρους ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει προϋποθέσεις υπό τις οποίες το πρόγραμμα γέφυρα θα μπορούσε να υλοποιηθεί, χωρίς να μετακινείται όμως από τη θέση της ότι δεν θα ζητήσει παράταση του προηγούμενου προγράμματος και δεν θα δεχθεί να μπει σε κάποια διαδικασία αξιολόγησης από την τρόικα, τουλάχιστον όχι με την σημερινή της μορφή και σύνθεση.

Η συζήτηση θα αρχίσει τη Δευτέρα στις 11:00 και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ονομαστική ψηφοφορία.

Παρών και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Αλέξη Τσίπρα. «Ήρθα για να ακούσω τον πρωθυπουργό» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την αιφνιδιαστική άφιξή του στην Βουλή μετά από καιρό.
Συνοδεία του καθηγητή Γκαλμπρέιθ μετέβη στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού ΕΔΩ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις