ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Κύριε Ελέησον....

Ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς ορκίστηκε υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μέχρις εδώ όλα καλά, αλλά να ορκίζεται με "πολιτικό" όρκο
και ο Υπουργός Θρησκευμάτων μου φαίνεται σόλοικο!!!....
οπ.

1 Σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύ καλώς έπραξαν όσοι ορκίσθηκαν με πολιτικό όρκο.
α) Εάν είναι «άθεοι» (όπως το κανοεί κάποιος με τη στενή έννοια), δεν είχε νόημα να ορκιστούν σε κάτι που δεν πιστεύουν.
β) Εάν είναι «πιστοί Χριστιανοί» πάλι δεν πρέπει να ορκιστούν, επειδή όποιος ορκίζεται στο Ευαγγέλιο για να επιβεβαιώσει ότι λέει την αλήθεια, είναι εξ ορισμού ψεύτης, αφού επικαλείται ως μάρτυρα της αλήθειας των λεγομένων του, ένα ιερό βιβλίο που απαγορεύει σαφώς και κατηγορηματικώς κάθε όρκο,
«Εγώ δε λέγω υμίν, είπε, μη ομόσαι όλως, μήτε εν τω ουρανώ, ότι θρόνος εστί του Θεού. μήτε εν τη γη, ότι υποπόδιον έστι των ποδών αυτού. μήτε εις Ιεροσόλυμα, ότι πόλις εστί του μεγάλου βασιλέως. μήτε εν τη κεφαλή σου ομόσης, ότι ου δύνασαι μίαν τρίχα λευκήν ή μέλαιναν ποιήσαι», (Ματθ. ε’ 34-36).
«Έστω δε ο λόγος υμών ναι ναι, ου ου. Το δε περισσόν τούτων εκ του πονηρού εστίν» (Ματθ. ε’ 37).
Εσπασε επιτέλους η υποκρισία της ψευτο-Χριστιανικής ηθικής. Καιρός είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ από την Εκκλησία, κάθε θρησκευτικός όρκος.Πήραμε ένα δυνατό μάθημα «χριστιανικής» εφαρμογής του Χριστιανισμού στην πράξη, από τον νέο μας, άθρησκο πρωθυπουργό και όσους ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.
Καλή τους επιτυχία!
Με εκτίμηση
Ι.Σκανδάλης

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις