ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Αυστρία-Σλοβακία: Με σκεπτικισμό βλέπουν τις κυρώσεις της ΕΕ στην Ρωσία

Τον σκεπτικισμό τους ως τις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Ρωσίας, εξέφρασαν ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν και οι πρωθυπουργοί της Τσεχίας, Μποχούσλαβ Σομπότκα και της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Αούστερλιτς της τσέχικης επαρχίας της Μοραβίας.
"Επιπλέον κυρώσεις ή μια όξυνση των
υπαρχουσών μπορούν στην καλύτερη περίπτωση να θεωρηθούν ως λύση ανάγκης και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ένα ειρηνευτικό σχέδιο", τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος στη συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες τους.

"Είμαστε πεπεισμένοι πως στην Ουκρανία θα πρέπει να εφαρμοστεί το σχέδιο ειρήνης. Θα πρέπει να γίνουν γρήγορα όλα όσα υπηρετούν την ειρήνη", σημείωσε ο κ. Φάιμαν, σύμφωνα με αποψινή ανακοίνωση της αυστριακής καγκελαρίας στη Βιέννη.

Αναφερόμενος στην πραγματοποιούμενη σήμερα σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα τις κυρώσεις, ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε ότι στο επίκεντρο θα πρέπει να βρίσκονται οι προσπάθειες για εντατικές επαφές και συνομιλίες, ενώ πρόσθεσε πως γενικά αποδίδει πολύ μεγαλύτερη σημασία σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και πως απαιτείται μια επαληθεύσιμη ειρήνευση στη βάση της Συμφωνίας του Μινσκ.
Η Αυστρία έχει εκφράσει και στο παρελθόν τις επιφυλάξεις της ως προς την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για το θέμα της Ουκρανίας, επιφυλάξεις που έχουν διατυπώσει δημόσια τόσο ο καγκελάριος Φάιμαν όσο και ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος Χάιντς Φίσερ.

Η σημερινή συνάντηση του Αυστριακού καγκελάριου με τους πρωθυπουργούς Τσεχίας και Σλοβακίας –η αποκαλούμενη "Βόρεια Τριμερής"– έγινε για πρώτη φορά και σε αυτή συμφωνήθηκε να πραγματοποιείται συνάντηση σε αυτό το επίπεδο μια φορά ετησίως, προς ανταλλαγή απόψεων για θέματα ανεργίας των νέων, μεταφορές, ενέργεια και ευρωπαϊκά ζητήματα.
kathimerini.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις