ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στη λιρέτα επιθυμεί σχεδόν η μισή Ιταλία!

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις  οι Ιταλοί έχουν αρχίσει να απορρίπτουν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Το 40% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι η χώρα θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στη λιρέτα.
Πρόκειται για μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 25,7% που είχε την ίδια άποψη πέρυσι, σύμφωνα με το ινστιτούτο ερευνών Eurispes
στην ετήσια έκθεσή του.
Η αλλαγή αυτή προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη στην Ιταλία, όπου οι κάτοικοι τάσσονται παραδοσιακά υπέρ της Ευρώπης και είχαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς απ’ ό,τι σε αυτούς της χώρας τους, όπως αναφέρουν τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας.  Ο πρόεδρος του Eurispes Τζιαν Μαρία Φάρα ο οποίος υποστηρίζει ότι η αύξηση του αντιευρωπαϊκού αισθήματος οφείλεται στην παρατεταμένη οικονομική ύφεση, είπε χαρακτηριστικά: «Μόλις πέρυσι υπογραμμίσαμε το γεγονός ότι οι Ιταλοί εξακολουθούσαν να υποστηρίζουν το ευρώ παρά την έλλειψη εμπιστοσύνης στους ίδιους μας τους θεσμούς. Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στη φτώχεια αυξάνεται. Οι χαμηλές οικονομικές προσδοκίες έχουν φθάσει σε απογοητευτικά επίπεδα»
makeleio

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις