ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Η πραγματική βλακεία και οι πραγματικοί βλάκες

Εν αναμονή των αλλαγών στον νόμο 4223/13 που αφορά στον ΕΝΦΙΑ, είμαι περίεργος να δω αν θα αλλάξουν και την παράγραφο 5 του άρθρου 1του νόμου αυτού. Διαβάστε με προσοχή τι γράφουν οι (αν)εγκέφαλοι συντάκτες του νόμου και ας βρεθεί κάποιος χριστιανός να μου εξηγήσει τι θέλει να πει ο ποιητής Χαρδούβελης. Και να φανταστείτε ότι οι βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο ισχυρίζονται ότι τον διάβασαν. 
Τόσο το χειρότερο γι’  αυτούς μιας και με τον
τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται  η ηλιθιότητά τους.

Διαβάστε λοιπόν:
"5. Για τον καθορισμό του ΕΝ.Φ.Ι.Α. λαμβάνεται υπόψη η πραγματική κατάσταση του ακινήτου. Η πραγματική κατάσταση του ακινήτου προκύπτει από την οριστική εγγραφή στο κτηματολογικό γραφείο. Αν δεν υπάρχει οριστική εγγραφή, λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία του ακινήτου, όπως προκύπτουν από τον τίτλο κτήσης. Αν δεν υπάρχει τίτλος κτήσης, λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία της πραγματικής κατάστασης του ακινήτου. Αν η πραγματική επιφάνεια του ακινήτου υπερβαίνει αυτή που αναγράφεται στην οριστική εγγραφή στο κτηματολογικό γραφείο ή στον τίτλο κτήσης ή στην άδεια οικοδομής ή έχει γίνει αλλαγή της χρήσης του ακινήτου, λαμβάνεται υπόψη η πραγματική επιφάνεια και η πραγματική χρήση του ακινήτου."

Δηλαδή η απάντηση στο ερώτημα είναι το ίδιο το ερώτημα, ή αλλιώς όπως θα έλεγαν οι μαθηματικοί, το πρόβλημα δεν έχει λύση.

Τελικώς όμως ξέρει κανείς ποια είναι η πραγματική κατάσταση του ακινήτου;;;; 

οπ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις