ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Πάει στην Μέρκελ να κλαφτεί για τον Τσίπρα...

Kινήσεις Απελπισίας - Σε δεινή θέση ο Αντώνης Σαμαράς, ευελπιστεί σε πολιτική διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος από την Μέρκελ. 
Απελπισία. Με αυτή τη λέξη θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που μεταβαίνει τις επόμενες μέρες στο Βερολίνο μήπως και καταφέρει να μεταπείσει την κ. Μέρκελ.
Η διαπραγμάτευση με τους τεχνοκράτες της
τρόικας δεν προχωράει καθόλου, ενώ ταυτόχρονα οι δανειστές ζητούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα για τους επόμενους μήνες και δεν γίνεται καμία συζήτηση για κούρεμα χρέους. Όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα.
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε «προειδοποιήσει» την κυρία Μέρκελ για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις από τις 16 Ιουλίου στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Ο κ. Σαμαράς είχε πει ξεκάθαρα στην γερμανίδα καγκελάριο: «Αν κάνουμε αυτά που ζητάτε, θα έρθει ο Τσίπρας».
Σε εκείνη τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς είχε πει στην Καγκελάριο: «Δεν βγαίνει άλλο», κάτι που είχε αποκαλύψει το Newsbomb από την πρώτη στιγμή της συνάντησης με σχετικό ρεπορτάζ
Η απάντηση που είχε πάρει τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν παγερά αδιάφορη: «Είτε με εσάς, είτε με τον Τσίπρα το πρόγραμμα θα συνεχιστεί...».
Η κυρία Μέρκελ είχε πει στον πρωθυπουργό να ξανασυναντηθούν μετά την συνάντηση του Παρισίου και αφού θα έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα από την αξιολόγηση της τρόικας. Πλην όμως στο διάστημα που μεσολάβησε τίποτα δεν πήγε καλά για την ελληνική πλευρά.
Το Παρίσι και το τελευταίο Eurogroup βάλτωσαν, η συνάντηση που θα γινόταν στη Νέα Υόρκη επίσης βάλτωσε κι έτσι ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην κυριολεξία με την πλάτη στον τοίχο χωρίς καμία βοήθεια από τους δανειστές παρά το γεγονός ότι το 2012 του είχαν υποσχεθεί πως αν πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα όλα θα λυθούν.
Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στο Βερολίνο ευελπιστώντας σε μια πολιτική λύση- διευθέτηση του προβλήματος. Στις βαλίτσες του έχει μόνον ένα επιχείρημα το οποίο πρόκειται να επαναλάβει στην κ. Μέρκελ.
Μόνο που αυτή τη φορά θα της πει: «... έρχεται ο Τσίπρας» κι όχι «θα έρθει ο Τσίπρας».
Παρά τις προσδοκίες που καλλιεργεί το Μαξίμου για την επικείμενη συνάντηση, η εμπειρία έχει δείξει ότι τέτοιου είδους προβλήματα δεν λύνονται σε γεύματα εργασίας. Η Γερμανία αλλά και η Ε.Ε. δεν μπαίνουν σε συζητήσεις πίσω από τις κουίντες. Στην καλύτερη των περιπτώσεων ο Αντώνης Σαμαράς θα αποσπάσει την συμπάθεια της καγκελαρίου και τη διαβεβαίωση της ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για τις φοροελαφρύνσεις.
Για τα υπόλοιπα το πιο πιθανό είναι να τον παραπέμψει στον Τόμσεν...

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις