ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Είμαι ένας «έγχρωμος» λευκός

Με αφορμή τα γεγονότα στην πόλη Ferguson, στο Μισσούρι των ΗΠΑ και την αντιρατσιστική -λεκτική και μόνον- υστερική μονομανία των ΜΜΕ και λοιπών «προοδευτικών» παρατρεχάμενων, να βαφτίζουν τους μαύρους ως «έγχρωμους», αποφάσισα, εγώ, ο Δημήτρης, που γεννήθηκα λευκός να διεκδικήσω μια θέση στο αντιρατσιστικό στερέωμα και το δικαίωμα να με αποκαλούν έγχρωμο.
Ως γνωστόν από αρχαιοτάτων χρόνων, και πριν ακόμα εφευρεθεί ο ρατσιστικός όρος «έγχρωμος», οι άνθρωποι και οι φυλές τους διεκρίνοντο μεταξύ άλλων και από το χρώμα του δέρματός τους. Υπήρχαν λοιπόν οι λευκοί, οι μαύροι, οι κόκκινοι και βεβαίως οι κίτρινοι άνθρωποι. Είναι επίσης γνωστόν από αρχαιοτάτων χρόνων ότι και το λευκό είναι χρώμα το οποίο περιέχεται στο χρωματικό φάσμα. Τα τελευταία 100 χρόνια, με την ανάπτυξη της
τεχνολογίας, ο κινηματογράφος δημιούργησε ασπρόμαυρες και αργότερα έγχρωμες ταινίες, αλλά και η ασπρόμαυρη αρχικά τηλεόραση παραχώρησε την θέση της στην έγχρωμη.

Συνεπώς εγώ είμαι λευκός, ο γείτονάς μου κίτρινος, λίγα στενά πιο κάτω μένει ένας μαύρος και στην Αμερική οι ερυθρόδερμοι, όλοι όμως είμαστε έγχρωμοι.

Με αυτό το σκεπτικό, θεωρώ βάναυση ρατσιστική προσβολή εκ μέρους του συμπλεγματικού, απαίδευτου, αντιρατσιστικού εσμού της χώρας μου το να με αποκαλούν λευκό και να παραχωρούν το αποκλειστικό προνόμιο στους μαύρους να ονομάζονται έγχρωμοι. Όλοι είμαστε έγχρωμοι και αν κάποιοι θέλουν να μας προσδιορίσουν από το χρώμα του δέρματος, υπάρχουν τα αντίστοιχα χρώματα  τα οποία περιέχονται στο χρωματικό φάσμα και μπορεί να δεί το ανθρώπινο μάτι. Τώρα, αν πάλι, η διάκριση των ανθρώπων με βάση το χρώμα του δέρματός τους είναι «ενοχλητική», υπάρχουν δόξα τω Θεώ και άλλοι τρόποι για να βγει κανείς από το αντιρατσιστικό αδιέξοδο. Λόγου χάριν στους μαύρους προσιδιάζει ο χαρακτηρισμός «αράπης», στους κινέζους  «κιτρινιάρης» και βεβαίως στους λευκούς «ασπρουλιάρης». 
  Δ.Μ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις